Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 30 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

9 essenti毛le tips om beter te worden in zoenen (z贸 doe je dat)

Zoenen: wie houdt er niet van? Hoewel een kus misschien geen hogere wiskunde lijkt, is het beheersen van deze kunst z茅ker geen simpele taak. De sleutel tot een goede zoen? Een combinatie van chemie, persoonlijke voorkeuren en een beetje geluk. Wat voor de 茅茅n immers een romantische ervaring is, kan voor de ander juist ongemakkelijk zijn. Maar gelukkig zijn er een paar richtlijnen die kunnen helpen om een betere kusser te worden.

Niet iedereen houdt van dezelfde soort zoen, maar toch kun je er samen een goede zoen van maken 茅n je eigen zoen oefenen. Hoe?

Tips om beter te worden in zoenen

Deze negen tips helpen om geheid nog beter te worden in zoenen.

1. Zorg dat je partner er klaar voor is

Consent is niet alleen essentieel, maar kan ook ongelooflijk sexy zijn. Vraag de ander eerst om consent om te zoenen en luister naar het antwoord. Het laat zien dat je de wensen van de ander respecteert en het kan de ervaring voor beiden ongelooflijk verbeteren. Luisteren naar elkaar is een manier om beter te worden in zoenen.

2. Wees in het moment

Een goede zoen vereist altijd volledige aandacht. Laat alle andere zorgen even los en focus op de ander. Mindfulness kan enorm helpen om je aandacht te richten op wat je voelt, hoort, ziet, ruikt en proeft. Door met je hoofd in het nu te zijn, kun je n贸g meer opgaan in het moment en genieten van de zoen.

3. Ga eerst voor een langere kus

Een korte kus kan net zo intiem zijn als een lange zoen. Probeer de zes-seconden regel eens van de wereldberoemde relatiedeskundige John Gottman. Zo鈥檔 langere kus biedt de kans om echt met elkaar te verbinden en kan de intimiteit vergroten.

4. Introduceer dan langzaam je tong

Een 鈥楩rench kiss鈥 (lees: met tong) kan geweldig zijn, maar overhaast het niet. Begin langzaam en voel aan wat de ander prettig vindt. Erna is er tijd genoeg om je tong te introduceren.

5. Voorkom te veel speeksel

Wilde zoenen kunnen h茅茅rlijk zijn, maar bouw het langzaam op. Te veel speeksel en wild geworstel met de tong kan voor sommigen behoorlijk onaangenaam zijn. Al helemaal in het begin. Begin liever met zachte lippen en een lichte aanraking.

6. Gebruik andere lichaamsdelen en erogene zones

Je handen gebruiken, kunnen een zoen nog intenser maken. Je kunt elkaars handen vast houden en elkaars nek of hoofd strelen. Streel elkaar op manier die bij jullie past. Het kussen van andere erogene zones, zoals in de nek of oorlel, kan zorgen voor extra spanning.

7. Wees voorzichtig met bijten

Bijten kan ontzettend spannend zijn, maar begin altijd voorzichtig en kijk hoe de ander hierop reageert. Anders kan het juist afstotend werken en dat was nou juist net n铆et de bedoeling. Niet iedereen houdt daar namelijk van, dus let goed op de lichaamstaal en reactie van de ander.

8. Houd je lippen zacht en je adem fris

Een andere basisregel voor een goede zoen is een frisse adem en je lippen goed verzorgen. Droge, gebarsten lippen kunnen een goede zoen namelijk een beetje in de weg zitten. Zorg voor goed gehydrateerde lippen en vermijd eten dat je adem laten stinken. Een pepermuntje kan helpen om je adem fris te houden.

9. Wees lief en eerlijk met feedback

Iedereen heeft verschillende voorkeuren als het om zoenen gaat. Als je de ander feedback wilt geven, doe dat dan op een lieve en positieve manier. Benoem wat je fijn vindt in plaats van wat je niet lekker vond. Dat kan helpen om de communicatie open en liefdevol te houden.

Kussen is een intieme ervaring die voor iedereen anders is en per situatie kan vari毛ren. Door open te staan voor communicatie en aandacht te besteden aan je zoenpartner, kun je je zoentechniek aanzienlijk verbeteren!

Don鈥檛 talk, just kiss: zoenen is goed voor je afweersysteem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 馃

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt馃鈥嶁檧锔