Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 4 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu verandert er langzaam iets op CineMember: een frisse kijk op de Nederlandse coaching-cultuur

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege het uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: Nu verandert er langzaam iets.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streamingdienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

The Miseducation of Cameron Post op CineMember: waarom de conversietherapie zo schadelijk is

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

Nu verandert er langzaam iets op CineMember

Een van die bijzondere films is Nu verandert er langzaam iets. Het is de tweede documentaire van mint film office en het tackelt wel een heel bijzonder onderwerp: de Nederlandse coaching-cultuur. Het zal je niet ontgaan zijn dat er tegenwoordig overal personal coaches voor zijn, je ziet vaak door de bomen het bos niet eens meer.

Wat houden al deze behandelingen in? Hoe werkt het? Hoe komt men aan persoonlijke groei toe en hoe krijg je de antwoorden op de vragen van het leven? Dit zijn vragen die de documentaire probeert te antwoorden. Dit doen ze door meer dan 25 verschillende trainingssessies en coaching gesprekken van een afstandje te filmen.

Het lijkt net alsof je er zelf tussen zit

Als kijker ben je net een vlieg op de muur en het lijkt net alsof je er zelf tussen zit. Een beter beeld van de coaching-wereld kan je je dus ook niet voorstellen. Je kan je ook bijna niet voorstellen hoeveel verschillende vormen van therapie je voorbij ziet komen. Je gaat van een één-op-één-sessie aan de keukentafel naar het therapeutisch verzorgen van varkens. Echt alles komt voorbij.

Anderen coachen in duurzaamheid? Lisanne maakte er haar baan van

Het is ook echt voor iedereen: alle leeftijden, verschillende beroepsgroepen en zelfs voor persoonlijke overtuigingen. Nu verandert er langzaam iets is belangrijker dan ooit in deze tijd waarin zelfontplooiing erg belangrijk is geworden. De film dwingt je niet om iets vanuit een bepaald perspectief te kijken en het geeft je de ruimte om jouw mening te laten vormen. Erg verfrissend!

Als je nog geen ervaring hebt met therapeutische sessies, dan is dit een goede start. Krijg een beeld van alle mogelijkheden uit de coaching-wereld en haal er zelf ook groei uit.

Nu verandert er langzaam iets kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️