Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 21 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

The Miseducation of Cameron Post op CineMember: waarom de conversietherapie zo schadelijk is

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege het uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: The Miseducation of Cameron Post.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streamingdienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Queen of Hearts op CineMember: een affaire die de absolute grens opzoekt

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

The Miseducation of Cameron Post op CineMember

Een van die bijzondere films is The Miseducation of Cameron Post. Cameron (gespeeld door Chloë Grace Moretz) heeft last van genderverwarring. Nadat ze betrapt wordt met een ander meisje stuurt haar tante haar naar God’s Promise. Dat is een instituut die jonge homoseksuelen op het heteropad wil sturen. Er staat Cam een grote dosis Bijbelstudie en gebeden te wachten.

God’s Promise is ervan overtuigd dat homoseksuele gevoelens te genezen zijn, iets wat natuurlijk helemaal niet kan. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emily M. Danforth en heeft ook dezelfde boodschap: deze ‘therapievorm’ is psychische misbruik.

Deze film verdiend een breed publiek

The Miseducation of Cameron Post verscheen niet in de bioscopen, maar was te zien op het Movies That Matter-filmfestival van Amnesty International. Zo zou je film ook kunnen omschrijven: een film die er écht toe doet. Het laat niet alleen zien dat de conversietherapie erg schadelijk is, maar ook waarom.

Uit de kast komen: hoe doe je dat eigenlijk?

Heftige film natuurlijk door het onderwerp, maar het is toch mooi in balans. Er zijn momenten van gedeelde lichtheid. Het is alleen de directrice die een eendimensionale schurk is. De andere personages zijn op een of andere manier ook slachtoffer van de therapie en het geloof erachter.

Deze film heeft een breed publiek nodig en is een must-see. Niet alleen door het goede acteerwerk en de mooie cinematografie, maar ook door het heftige (en helaas realistische) verhaal.

The Miseducation of Cameron Post kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️