Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 9 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Een fijn nieuwe maanritueel voor de Schorpioenenergie op 13 november

Elke maancyclus duurt 28 dagen, waarbij de maan steeds beter zichtbaar wordt vanaf de aarde. En die shift is hier goed te voelen. Op 13 november staat de nieuwe maan in het sterrenbeeld Schorpioen. Benieuwd hoe je het meeste uit de energie van deze nieuwe maan haalt? We delen een fijne nieuwe maanritueel voor de Schorpioenenergie die ons allemaal te wachten staat.

Want die energie gaat meestal niet ongemerkt voorbij!

Nieuwe maan

De nieuwe maan is de eerste fase van de maan en de start van de cyclus waarin ze steeds beter te zien én voelen is vanaf de aarde. Als de maan tussen de zon en aarde staat, is voor ons vooral de schaduwkant te zien. Dát noemen we de nieuwe maan.

Omdat elke maanfase een eigen betekenis is heeft, is het fijn om een ritueel uit te voeren dat precies bij de energie en krachten van dat moment hoort.

Een nieuw begin

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin, het is immers de start van de nieuwe maancyclus die met haar enorme kracht invloed heeft op de getijen hier op aarde en dus óók op ons. Dat maakt de nieuwe maan het ideale moment om intenties te zetten voor de komende periode.

Schorpioen

De nieuwe maan staat volgens de astrologische kalender in het sterrenbeeld Schorpioen, een waterteken. Wat houdt dat in?

Schorpioen staat over het algemeen voor transformatie, een sterke intuïtie en intense gevoelens. Dit teken is niet bang om de waarheid uit te spreken en te zeggen waar het op staat.

Dat maakt deze nieuwe maan dan ook hét ideale moment om voor jezelf op te schrijven wat je nodig hebt en met je dierbaren te delen wat je van ze verlangt.

Nieuwe maanritueel voor de Schorpioenenergie

Om zoveel mogelijk uit de bijzondere energie van de nieuwe maan in Schorpioen te halen, kun je op 13 november dit simpele, maar fijne nieuwe maan ritueel uitvoeren:

Creëer een fijne plek in huis

Voor het uitvoeren van rituelen in het algemeen geldt dat het fijn is om daar een kalme plek voor te creëren in huis of in de tuin. Zoek een plekje waar jij je fijn voelt en ongestoord kunt zitten.

Je kunt een hoekje maken voor de open haard waar je een kleedje en wat kussentjes neerlegt, je kristallen uitstalt en waar je wierook brandt. Als jij je er maar fijn voelt!

Schrijf je intenties op

Bij elke nieuwe maan is het altijd een goed idee om je intenties voor de komende periode op te schrijven, maar nu zij in Schorpioen staat, is dit een extra fijn moment om verandering en transformatie teweeg te brengen.

Pak je dagboek of journal erbij en schrijf de volgende dingen eens voor jezelf op:

  • Wat wil je bereiken?
  • Hoe sta je ervoor?
  • Welke plannen zou je graag willen uitwerken?

Wat wil je delen met dierbaren?

Naast het opschrijven van je eigen intenties, kun je ook opschrijven wat je graag zou willen delen met jouw dierbaren. Welk compliment wil je ze graag geven? Welke waardering zou je willen uitspreken? Maar ook: wat heb je misschien van ze nodig wat je niet hebt uitgesproken?

De energie van Schorpioen tijdens deze nieuwe maan leent zich er perfect voor om de (genuanceerde) waarheid op tafel te leggen.

It’s time to speak your truth!

Nieuwe maan meditatie

Nu je voor jezelf duidelijk hebt wat je het liefst uit deze nieuwe maan energie wilt halen, is het tijd om met gesloten ogen in jouw eigen hoekje een heuse nieuwe maan meditatie op te zetten. Zo kun je nog beter in contact komen met de intenties die je zojuist hebt opgeschreven.

Happy New Moon!

Je ascendant (tweede sterrenbeeld) berekenen om erachter te komen hoe jij overkomt op de buitenwereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️