Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Spiritualiteit 25 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Edelstenen en kristallen in je slaapkamer: deze wil je vermijden

Heb jij jouw slaapkamer helemaal Feng Shui ingericht, maar draai je nog steeds plafonddiensten? Dan kan het wellicht aan je edelstenen liggen. Hoewel edelstenen namelijk een positief effect kunnen hebben op je gezondheid, kunnen zij er ook voor zorgen dat jij ’s nachts wakker ligt. Deze edelstenen wil jij daarom niet in jouw slaapkamer hebben.

Het klinkt zo magisch: je opgeladen edelstenen na een volle maan in een zijden zakje onder je kussen leggen, in de hoop dat jouw manifestaties uitkomen. Veel mensen hebben edelstenen en kristallen in de slaapkamer. Voor de één klinkt het overdreven en zweverig, voor de ander is het de normaalste zaak van de wereld. Of jij nu slaapt in het bijzijn van jouw stenen of niet; voor een goede nachtrust wil jij deze insights mentaal even opslaan.

Edelstenen in de slaapkamer vermijden

Wie zich verdiept in de wereld der edelstenen, zal ongetwijfeld verbluft worden door de hoeveelheid verschillende stenen en hun werking. Over het algemeen zijn er drie belangrijke vuistregels waar je naar wilt kijken, alvorens je de stenen naast jouw bed legt.

Allereerst wil jij edelstenen in jouw slaapkamer vermijden, die de hogere chakra’s activeren. Denk hierbij aan citrien en seleniet; deze stenen zullen jouw nachtrust behoorlijk verstoren. Daarbij wil jij geen stenen in de buurt hebben die stoffen bevatten als cinnaber of malachiet bevatten, aangezien dit kwiksulfide bevat. Ten slotte wil jij geen kristallen in je slaapkamer bewaren die romantiek of verleiding opwekken, zoals carneool en robijn. Tenminste, niet als jouw doel is om een goede nachtrust te maken.

Rose Quartz

Voor een goede nachtrust, wil jij de rose quartz niet in jouw buurt hebben. Waarom? Deze steen zal namelijk de energie in jouw kamer omhoog halen. Daarbij zal deze steen het effect van andere stenen versterken, waardoor jij nogal overwhelmed in jouw bedje kan liggen ’s nachts. Wil je de lichtroze edelstenen tóch in de buurt hebben? Plaats hem dan naast de smokey quartz: deze stenen zullen elkaar complimenteren.

Tiger’s Eye

Voor de yogi’s die fan zijn van deze edelsteen, hebben wij slecht nieuws. Deze steen wil jij namelijk niet in je slaapkamer hebben. Tiger’s eye zal jou namelijk gedurende de dag veel yang energie geven: het zal je motiveren en energie geven. Hele fijne kwaliteiten, maar niet voor in de slaapkamer.

Citrien

Citrien wordt niet voor niets de zonnesteen genoemd: een edelsteen die onwijs veel energie geeft. Heel fijn als jij een lange dag voor de boeg hebt, maar again: deze wil jij niet in de slaapkamer hebben. Daarentegen kun jij de howliet juist wél op je nachtkastje leggen. Deze heeft een kalmerend effect, en zal jouw slaaprust (en eventuele anxiety) verbeteren.

Turquise

Deze edelsteen zal jouw keelchakra in balans brengen. Dit kan heel helend en powerful zijn, maar niet in de slaapkamer. De bloedsteen daarentegen zal ook helend werken, maar heeft tegelijkertijd een kalmerend effect

Amathist

Deze steen heeft een groot effect op de hogere chakra’s. De paarse steen kan namelijk het openen van jouw derde oog behoorlijk bevorderen. Een steen die tijdens een mediatie wellicht uitkomst kan bieden, zal jou ’s nachts juist tegenwerken.

Carneool

Deze spannende steen is hét hulpmiddel om jouw seksleven te bevorderen. Het zal de seksuele energie in je slaapkamer dan ook behoorlijk spicey maken. Iets wat heel fijn kan zijn, als jouw lover bij je slaapt, maar minder welkom is wanneer jij een goede nacht wil maken.

Zwarte toermalijn

Deze zwarte edelsteen heeft een bijzondere werking jouw op jouw dromen. Het zal er namelijk voor zorgen dat je meer levendige en gedetailleerde dromen krijgt. Dat klinkt heel spannend en bijzonder, maar het zal ook zorgen voor onrustige nachten.

Seleniet

Deze steen zal negatieve energie uit jouw kamer doen verdwijnen. The bad news: het zal tegelijkertijd de positieve yang energie een boost geven. Ideaal voor je woonkamer dus, maar tegelijkertijd minder geschikt voor je slaapkamer.

Heb jij edelstenen en kristallen in jouw slaapkamer liggen?

Duurzaam dilemma: hoe eerlijk en duurzaam zijn edelstenen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️