Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 11 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Op basis van een maanfase weten wie jouw soulmate is, in hoeverre klopt het?

TikTok staat naast video’s ook vol met filters. Er is een nieuwe filter online gekomen die kan helpen om te zien of iemand jouw soulmate is. Als je geïnteresseerd bent in de kosmos dan heb je deze nieuwe trend vast een keer voorbij zien komen. Bij mensen die op hun for you-page naar relaties en astrologie kijken, is deze maanfasetest erg populair geworden. De test is vervolgens ook viral gegaan. Door te kijken naar de maanfase van twee personen zou je namelijk kunnen bepalen of jullie soulmates zijn.

In hoeverre kunnen we er vanuit gaan dat dit klopt? En hoe bereken je het?

Wat houdt de soulmate maanfasetest in?

De nieuwe trend begon met mensen die foto’s van hun maanfase over elkaar heen plakte. Dit deden ze niet alleen met hun partner, maar ook met familieleden of vrienden. Hiervoor moet je natuurlijk wel weten wat je maanfase is. Dit kan je gemakkelijk berekenen met behulp van een calculator. Deze berekent hoe de maan op de dag dat jij geboren werd stond. Uiteindelijk heeft TikTok er zelfs een filter voor gemaakt, waardoor TikTok voor jou berekent wat jullie maanfase is. Zo ziet dat eruit:

@kaylahouston03

looks like you’re stuck with me ☺️😍#CapCut #moonphase #soulmates #trending

♬ Every Summertime – NIKI

@mommyjeanandbella

Seen this and tried it🤍 12 years na kami ni husband! Tried it just for fun but infairness nakaka-amaze🌕🌓🌗 #moonphase

♬ original sound – SpiritualXGoddess

Liggen jullie maanfase op één lijn? Dan zijn jullie elkaars soulmate. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de maanfases samen een volle maan vormen. Wanneer je dezelfde maanfase hebt, betekent dit dat jullie elkaars twin flame zijn. Dit houdt in dat jullie zo’n sterke connectie met elkaar hebben, dat je gezien wordt als elkaar wederhelft.

Is dit voor jou niet het geval? Dan zouden jullie volgens TikTok geen soulmates zijn en is dit geen positieve voorspelling voor jullie relatie. In hoeverre moeten we dit geloven? Omdat een filter ons vertelt dat je iemands soulmate niet bent, moet de relatie gelijk verdoemd zijn? Wij hebben het uitgezocht!

In hoeverre moeten we de test geloven?

Onze conclusie? Neem het met een korreltje zout. Het is zeker een pluspunt als je dezelfde maanfase als jouw partner hebt of dat jullie maanfase elkaar compleet maakt en samen een volle maan vormen. Dit betekent alleen niet dat jullie door de sterren zijn bepaald als soulmates.

Wil je met behulp van astrologie er toch achter komen of jullie soulmates zijn? Dan zijn er andere, nauwkeurigere, methodes.

De meest populaire methode is een kosmische techniek genaamd synastry. Dit houdt in dat je van jouw partner, of van iemand anders waarvan je wil weten of hij of zij jouw soulmate is, de geboortehoroscoop over die van jezelf legt. Hierdoor leer je te begrijpen hoe goed je met jouw partner kan opschieten.

Het enige nadeel is dat het niet zo makkelijk is als de maanfasetest. Om achter de geboortehoroscoop van iemand te komen, heb je de geboorteplaats en -tijd nodig. Alleen zo kan de lezing uitgevoerd worden. Misschien een beetje lastig als je van je crush wil weten of hij of zij jouw soulmate is.

Een andere reden waarom de maanfasetest op TikTok niet zo goed is als je misschien dacht, is omdat deze test geen rekening houdt met jouw maanteken. Dit is het sterrenbeeld waarin de maan stond toen jij geboren werd.

De 5 type soulmates die je kan tegenkomen in je leven (en zó herken je ze)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️