Laura Luijk
Laura Luijk Verzorging 18 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

5 natuurlijke producten voor een dragelijkere menstruatie

Het maandelijkse feestje, opoe komt op bezoek, we kennen al deze benamingen ondertussen wel, maar we zitten er wel mooi mee. De krampen, de emoties die van hot naar her vliegen en de behoefte om de hele dag weg te kruipen onder een dekentje. The whole shabang!

Naast het pakken van je rust zijn er gelukkig nog andere manieren om de menstruatieperiode iets vrolijker door te komen. We delen een aantal natuurlijke producten die jouw menstruatiepijn kunnen verlichten.

1. Menstruatie ondergoed

Menstruatieondergoed is even wat anders dan de inlegkruisjes of tampons die je normaal gebruikt. Het ziet eruit als normaal ondergoed, maar door de materialen die ervoor gebruikt worden is het absorberend. Het organische merk Yoni heeft mooie sierlijke period panties.

Deze invloed hebben sport en je menstruatie op elkaar

Het menstruatie ondergoed van Yoni neemt net zo veel op als drie medium tampons. Als je nog een beetje moet wennen aan het idee kun je ze dragen met een cup of tampon. Je kunt dit ondergoed overdag, ’s nachts, en zelfs tijdens het sporten dragen. Je blijft helemaal fris en droog en lek-vrij waar je ook bent.

Dit ondergoed is gemaakt van zacht, stretchy, duurzaam katoen met een elastische band voor fijn draagcomfort. Ze quoten mooi op de website: ‘No plastics or synthetics near your vagina, ever again.

2. Natuurlijke kruidenthee

Een heerlijk gevoel is het om met een theetje, kleedje en een goed boek op de bank te zitten als je ongesteld bent. Het is hierbij wel belangrijk om een thee te kiezen die je pijn wat kan verlichten. Kies voor een gemberthee tijdens je menstruatie. Deze specerij staat bekend om zijn pijnremmende eigenschappen.

Deze choco-repen ondersteunen je menstruatiecyclus (ja, écht)

Niet zo’n fan van gember? Maakt niet uit! Er zijn gelukkig nog meer opties. En thee opzich is al fijn om te drinken als je ongesteld bent. Een andere pijnverlichter is kamillethee, maar ook venkel en kaneel kunnen helpen.

3. Een warme kruik

Tijdens je menstruatie is het fijn om af en toe even ver weg te kruipen van alles en iedereen. En wat is beter dan dat te doen met een warme kruik? Warmte helpt namelijk om de spieren te ontspannen, dus een warme kruik is aan te bevelen en werkt pijnstillend.

Menstruatieondergoed: een nieuwe duurzame oplossing voor je moon days

Deze fijne kruik van Yumeko is een genot om mee op de bank te kruipen. Het is een zachte warmtebron, tijdens de menstruatiecyclus. Je gebruikt de kruikzak in combinatie met de natuurlatex kruik die apart verkrijgbaar is. De kruik is gemaakt van zachte merino wol, deze scheerwol van merino schapen is alleen gewassen met milde natuurlijke zeep. Compleet vrij van nare chemicaliën dus!

4. Biologische tampons en maandverband

Heb je last van irritatie door reguliere tampons of maandverbandjes? Niks is zo vervelend als je niet comfortabel te voelen tijdens de menstruatie. Het al eerdergenoemde merk Yoni heeft ook verschillende varianten tampons en inlegkruisjes. Een stuk comfortabeler en zonder chemicaliën. Geen poespas zoals een plastic laagje of andere synthetische troep. Gewoon biologisch katoen!

Op vakantie? Zo kan het je menstruatiecyclus veranderen

5. Herbruikbare inlegkruisjes

Het Milieu Centraal deed onderzoek naar hoeveel tampons en maandverband een vrouw in haar leven weggooit. Schrik niet… dit is wel 10.000 tampons of maandverbandjes. Maandverband zorgt voor de meeste afval.

Met wasbaar maandverband van Zozero gemaakt van biologisch katoenen jersey draag je een steentje bij aan het verminderen van afval. Het bied een zachte en natuurlijke menstruatiebescherming, die goed is voor de huid en ook vrij is van chemicaliën.

En als laatste willen wij nog meegeven dat je gewoon onwijs lief moet zijn voor jezelf!

Dit gastartikel is geschreven door Laura Luijk. Laura is een creatieve avonturier met een grote passie voor schrijven, zelfontwikkeling, trendonderzoek, goede boeken, lekkere koffie en (solo) reizen. Ze is op haar gelukkigst als ze kan reizen, omdat elke ervaring uniek is en er blijvende herinneringen worden gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️