Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 7 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze choco-repen ondersteunen je menstruatiecyclus (ja, écht)

Deze kop moest je waarschijnlijk twee keer lezen, om te checken of het er wel écht stond. Of misschien ben je inmiddels wel bezig met een klachtenbrief naar Bedrock, omdat je je afvraagt of we helemaal van de pot gerukt zijn. Maar het is werkelijk waar: er bestaan sinds kort choco-repen die je helpen op je menstruatiecyclus in balans te krijgen.

We schreven al eerder een artikel over seed cycling, waarbij je verschillende zaden en pitten eet om het hormoon te voeden dat op dat moment piekt. En de choco-repen van Moonchy zijn het lekkere en hapklare antwoord op deze trend.

Hormonale klachten verminderen

Een regelmatige cyclus, geen PMS-klachten en hormonen die altijd in balans zijn. Dat willen we allemaal wel! Maar hoe bereik je de ideale mix tussen oestrogeen, progesteron en testosteron? Als we het laatste nieuws uit Amerika mogen geloven is dat dus door middel van seed cycling.

Oftewel: het eten van bepaalde zaden en pitten om de hormonen rond je menstruatie te ondersteunen en hormonale klachten te verminderen.

Menstruatieondergoed: een nieuwe duurzame oplossing voor je moon days

Zoals we al eerder schreven is het effect van seed cycling nog niet wetenschappelijk bewezen, dus bij ernstige klachten raden we aan om eerst naar je huisarts te gaan. Maar als je nieuwsgierig van aard bent en wilt kijken of jouw menstruatie op een natuurlijke manier verlicht kan worden, dan kan seed cycling (en Moonchy!) zeker iets voor jou zijn.

Ook in de menopauze of na zwangerschap

Het klinkt too good to be true, right? Verbazingwekkend lekkere en gezonde choco-repen, die jouw hormonen in balans brengen. Maar de repen van Moonchy zijn dus gebaseerd op het seed cycling principe, en daarmee specifiek ontworpen om te synchroniseren met de maandelijkse cyclus en deze te ondersteunen.

Seed cycling dient vrouwen in hun menstruatie, onder andere door het verminderen van PMS, het creëren van een betere slaapkwaliteit en een betere huid. Daarnaast kan het meiden zonder cyclus (of een onregelmatige cyclus) helpen om hun menstruatie op gang te krijgen, en kunnen de repen ook helpen tijdens de menopauze of na zwangerschap.

Hoe werkt het precies?

Grofweg kun je je cyclus opdelen in twee fases: de fase vóór en de fase ná je eisprong. In de eerste fase van de menstruatie (die begint bij de bloeding) moet je lijnzaad en pompoenpitten.

Waarom? Omdat je oestrogeenniveau dan stijgt en de micronutriënten uit zowel lijnzaad als pompoenpitten (zoals magnesium, zink en omega-3) helpen om dit natuurlijke proces te ondersteunen. Zo krijg je minder pijn aan je borsten, minder buikkrampen en een beter humeur.

Wanneer heb je wel héél erg last van je menstruatie?

Na de eisprong, in de laatste twee weken, eet je zonnebloempitten en sesamzaadjes. Dit zal helpen om je cyclus te reguleren en overtollig oestrogeen te ontgiften. In deze progesteron-fase bereidt het lichaam zich voor op een mogelijke zwangerschap en door sesam- en zonnebloempitten te eten profiteer je van hun rijke voedingsprofiel (lees: o.a. vitamine E, calcium, zink, magnesium, selenium en vitamine B1 & B6).

Rauwe ingrediënten

Moonchy heeft speciaal hier heerlijke repen voor gemaakt, om het voor vrouwen zo gemakkelijk mogelijk te maken om dit proces te volgen. De repen bevatten de exacte hoeveelheden biologische, rauwe zaden die dagelijks nodig zijn om aan seed cycling te doen. De zaden in de repen zijn fijngemalen – door ze te malen kan je lichaam meer voedingsstoffen uit de zaden halen.

Dit is hoeveel invloed je bioritme en menstruatiecyclus hebben op je productiviteit

De zaden moeten rauw worden geconsumeerd, omdat de gezonde vetten en antioxidanten in zaden kwetsbaar zijn en kunnen worden beschadigd wanneer ze aan hitte worden blootgesteld. Daarom wordt geen van ingrediënten verhit tot boven 38 °C, zodat de zaden ook rauw blijven.

Serieus lekker

De choco-repen zijn er in 4 verschillende smaken. Voor de eerste fase van je menstruatie is er Berry Vanilla (met witte chocolade, aardbei, framboos, vanille en maca, dat ook het libido en de vruchtbaarheid helpt te stimuleren) en Salty Hazelnut (met cacao, geroosterde hazelnoten en een snuifje Alpine zout).

Kan de maanstand invloed hebben op je menstruatie? Een expert geeft antwoord

Voor de tweede fase is er Hazelnut Nougat (met romige witte chocolade, geroosterde hazelnoten en ashwaganda, dat het helpt het cortisolniveau te verlagen) en Cashew Banana (met cacao, cashewnoten, gevriesdroogde bananen en wederom een snufje zout). We hebben ze alle vier getest en ze zijn serieus verdomde lekker.

Luister ook: Bedrock Talks: over je cyclus met de Menstruatiemeisjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️