Eva Spigt
Eva Spigt Verzorging 13 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe word je mooi oud op een natuurlijke manier?

Uit onderzoek blijkt dat vanaf je 25ste levensjaar je natuurlijke productie van collageen daalt. Op dit moment bestaat je uit voor ongeveer 80 procent uit dit stofje wat je huid lekker stevig en jong houdt. Als je de big 30 hebt bereikt, worden de effecten van dit collageenverlies zichtbaar. Je krijgt fijne lijntjes en je huid is wat minder stevig. We geloven in natuurlijk oud worden, maar zijn óók benieuwd of er een manier is waarop je mooi, natuurlijk ouder kunt worden.

Wij keken daarom naar hoe je je collageen op peil kunt houden.

Wat is collageen?

Collageen is dus eigenlijk het toverwoord voor een mooie huid. Maar collageen doet meer, het is belangrijk voor je hele gezondheid. Het beschermt bijvoorbeeld de organen maar ook voor de spieren is het zeer belangrijk. Het bevat glycerine wat de spieren voorziet van voldoende voeding.

9 x voeding die de aanmaak van collageen stimuleert (voor een stralende huid)

Daarnaast zorgt het er dus voor dat je huid elastisch blijft. Hierdoor behoud je een volle en stralende huid en het gaat huidveroudering tegen. Vanaf eind 20 jaar neemt het collageen met 1 procent per jaar af. Je lichaam een handje helpen, kan dus geen kwaad. Hoe stimuleer je de aanmaak van dit stofje?

Profhilo

Een veilige en makkelijke manier om je huid een boost te geven, is door Profhilo te gebruiken. Profhilo bestaat uit hyaluronzuur wat de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Door middel van 10 prikjes in het gezicht wordt Profhilo toegediend maar je kan het ook gebruiken om de huid van je hals, decolleté en handen een boost te geven.

https://www.bedrock.nl/huid-voorbereiden-zomer/

Verwacht niet het effect van botox, de spieren worden immers niet lam gelegd. Omdat de injecties bestaan uit een stof die van nature in het lichaam voorkomt, hyaluronzuur, treden er geen vervelende bijwerkingen op zoals bij fillers weleens het geval is. Zo’n 4 weken na de behandeling ziet de huid er gehydrateerd uit en kunnen fijne rimpeltjes verdwenen zijn.

Dat komt omdat de huid van binnenuit wordt gevoed. Helaas niet direct resultaat maar het lichaam heeft even nodig om het collageen en elastine aan te maken. Een fijne manier om de huid een handje te helpen.

Supplementen

Er zijn ook supplementen om je collageen een boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan poeders, pillen of drankjes. Deze bevatten collageen-peptiden, ook wel gehydrolyseerd collageen. Klink chique maar in feite is het collageen dat afgebroken is in verschillende aminozuren waardoor ons lichaam het sneller kan opnemen.

Healthy skin: alles wat je moet weten over de verschillende types collageen

Als het opgenomen is, zorgen deze aminozuren ervoor dat de productie van het stofje omhoog gaat, dient het als materiaal voor nieuw collageen en beschermt het de bestaande collageen. Werkt het? De resultaten tonen een verbeterde elasticiteit, doorbloeding, hydratatie en minder rimpeltjes. Baadt het niet, schaadt het niet.

Voeding

Vind je prikken en supplementen iets te ver gaan? Begrijpelijk! Ook door middel van je voeding kan je de aanmaak van collageen stimuleren. Er wordt niet voor niets gezegd: een gezonde huid begint van binnenuit.

Drink dus elke dag minstens 2 liter water of geniet van waterrijk voedsel zoals komkommer, aardbeien of watermeloen. Het houdt je niet alleen gehydrateerd maar ook collageen dijt goed in een vochtrijke omgeving.

Face yoga: is het de manier om je gezicht gezond en vitaal te houden?

Daarnaast is het aan te raden om voedselrijk bladgroente (spinazie, sla, andijvie) en citrusvruchten (sinaasappel, citroen, grapefruit), deze zitten bomvol vitamine C wat ook essentieel is bij de productie van collageen. Daarnaast schijnt vis in blik, waar nog kleine graatjes in zitten, zoals sardines, makreel of zalm. Probeer zoveel mogelijk suiker te vermijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️