Eva Spigt
Eva Spigt Reizen 12 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Voor de hikefanaten: ga op een tweedaagse hiketocht door ons kikkerlandje

Heb jij je altijd zo willen voelen als Cheryl uit de film Wild? Of als Christopher uit Into the Wild? Goed nieuws: dit kan gewoon in eigen land. Wandelen is niet alleen heel fijn maar ook nog eens super gezond. Het werkt stressverlagend, versterkt het immuunsysteem en is goed voor hart- en bloedvaten. Bovendien schijnt wandelen beter te zijn dan een intensieve work-out. Doe dus een tweedaagse hike door de Nederlandse wildernis!

Wij zetten de drie mooiste meerdaagse wandelingen voor je op een rij.

Van Ruinen naar Steenwijk – 27 km

Zin in een wandeling waarbij je je even op de savanne waant? Loop de Hunehuis wandeling van Nivon. Deze begint in Ruinen waarbij je al snel de natuur van de Anserdennen in duikt. Verwacht een oase aan groen. Maak een korte stop bij Theehuys Anserdennen voor een vers stuk taart want die heb je wel verdiend na een uur wandelen.

Daarna gaat de wandeling verder door Nationaal Park Dwingerderveld wat het grootste natte heidegebied van West-Europa is.

Wandelen in rust? De 10 ‘geheime’ wandelroutes in Nederland

Je vindt hier dan ook sprookjesachtige vennen. Maar natuurgebied De Havelterberg is misschien nog wel het mooist. Hier loop je door een gebied dat meer wegheeft van Zuid-Afrika dan Nederland. Ieder moment kan er een gazelle eh… hert uit het hoge riet springen.

Overnacht in Het Hunehuis en wordt wakker met een waanzinnig uitzicht. De volgende dag loop je door de bossen naar Steenwijk. Dit is een vestingstad bomvol verhalen over de Spaanse belegering en de stadswallen. Vanaf hier pak je weer gemakkelijk de trein naar huis.

Boxtel naar Tilburg – 35,3 km

Laat je niet in verwarring brengen want deze wandeling begint op een industrieterrein bij station Boxtel maar al snel kom je in de groene natuur van oude Kerkpad. Deze wandeling neemt je voornamelijk mee door de goudgele heidevelden van de Kampina.

Wil je het mooiste natuurfenomeen ever zien? Doe deze hike dan in augustus of half september wanneer de heidevelden in bloei staan en alles knal- paars en blauw kleurt.

Wandelen in Zweden: 5 klassieke hikes door de Scandinavische natuur

Overnacht bij Natuurvriendenhuis Morgenrood waarbij je slaapt midden in de natuur van de beroemde Kampina. Wakker worden in de bossen, slechter kan bijna niet. De volgende dag loop je 17,4km naar Tilburg langs de vennen van Oisterwijk.

Na een uurtje kom je bij bezoekerscentrum Groot Speijck van Natuurmonumenten, een goed moment om een koffietje te doen. De wandeling gaat daarna over een smalle dijk, een heerlijk Hollands uitzicht met open landschap. De hike sluit af met een interessante stadswandeling door Tilburg.

Van Alkmaar naar Bergen aan Zee en weer terug – 39,5 km

Ben jij een echte beach lover? Dan is deze wandeling jou op het lijf geschreven. Begin de hike in Alkmaar waar je je kunt vergapen aan de typische oud Hollandse huizen. De wandeling neemt je daarna mee door een polderlandschap: over dijken, langs vaarten, sloten en gemalen.

Een stuk van de wandeling gaat zelfs door een weiland waar je tussen de koeien loopt, avontuurlijker kan bijna niet. Snuif daarna de zilte lucht op als je via idyllische duinpaadjes naar het strand van Egmond aan Zee loopt.

https://www.bedrock.nl/tot-rust-komen-bergen/

Overnacht bij Het Zeehuis, wat vroeger werd gebruikt om zieke kindjes weer beter te maken, zeelucht doet iedereen immers goed. De volgende dag loop je weer terug naar Alkmaar maar niet voordat je natuurlijk ontbeten hebt op het strand van Bergen aan Zee.

Dit uitgestrekte zandstrand doet meer denken aan Bonaire en dat bewijst maar weer dat ons kikkerlandje eigenlijk ook waanzinnig mooi is. Bij strandtent De Jongens serveren ze een lekker stevig ontbijt. Via de het bosrijke duinlandschap en langs een prachtig meertje loop je weer terug naar Alkmaar waar je makkelijk de trein terug kan pakken naar huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️