Marjolein Berendsen
Marjolein Berendsen Spiritualiteit 27 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Manifesteren met magische maankracht: zo doe je dat

De maan is magisch. Ze beïnvloedt niet alleen hele oceanen, maar heeft ook effect op onze emoties en ons energielevel. Wist je ook dat je door de maancyclus (die 29 of 30 dagen duurt) te volgen, je heel goed kunt leren manifesteren en focussen op wat je wilt? 

Marjolein Berendsen, oprichter van ZoMa Opleidingen, zet de 8 verschillende maanfases voor je op een rij. Per fase legt ze uit hoe je op dat moment het best kunt manifesteren.

Bereiken wat je wilt? Zo leer je te manifesteren wat je wilt

Maanfase 1: nieuwe maan

Wanneer de gloednieuwe maancyclus begint is de maan niet te zien vanaf de aarde. Toch is haar kracht er niet minder om.

Dit is hét moment om jouw intentie te zetten voor de toekomst. Welke dromen wil je gaan manifesteren? Plant hiervoor de zaadjes met een duidelijke intentie. Gaan dingen niet zoals je zou willen? Dan is dit ook het moment om een nieuwe start te maken en met een schone lei te beginnen.

Waarom je intenties wilt zetten bij de volgende nieuwe maan

Maanfase 2: jonge maansikkel

Zo’n 3,5 tot 7 dagen na de nieuwe maan, breekt de fase aan waarin de maan zich weer laat zien. In de vorm van een sikkel, die gedurende een week steeds groter wordt.

De jonge maansikkel draait om vertrouwen en moed. In deze fase is het dan ook slim je vast te houden aan de intenties die je tijdens de nieuwe maan hebt gezet. Je hoeft nog niet voor je te zien hoe je jouw dromen precies gaat manifesteren. Het gaat er nu vooral om dat je je erop blijft focussen en erin gelooft dat ze hoe dan ook zullen uitkomen.

Maanfase 3: eerste kwartier

Zodra de sikkel is uitgegroeid tot een halve maan, is het eerste kwartier aangebroken. Dit gebeurt 7 tot 10,5 dag na de nieuwe maan.

In deze fase is het belangrijk extra goed vast te houden aan dat wat je wilt bereiken. Het is een uitstekend moment om de eerste stappen te zetten. Kijk er echter niet van op als je daarbij ineens op een probleem stuit. Het universum daagt je uit, om zo te ontdekken of jouw intentie vanuit je hart of je hoofd komt.

Maanfase 4: wassende maan

Zo’n 10,5 tot 15 dagen na de nieuwe maan begint de fase van de wassende maan. Langzaamaan groeit ze van half naar volledig verlicht, waarbij haar energie steeds sterker wordt.

Volle maan versus nieuwe maan: wat is het verschil?

Ook jouw energie wordt in deze fase steeds krachtiger. Je ziet overal kansen om jouw dromen waar te maken. Daarom is dit een tijd om door te pakken. Houd je focus vast en laat je niet kisten door jouw ego of door angstgedachten.

Maanfase 5: volle maan

Is de maan volledig zichtbaar? Dan is de maan op haar krachtigst.

Volle maan is het perfecte moment om knopen door te hakken. Wat ga je loslaten? Waar ga je je volledig op richten? Het universum kan jou in deze fase signalen geven die duidelijk maken hoe je jouw droom waarmaakt. En of je wel de juiste focus hebt. Blijf hier alert op.

Maanfase 6: afnemende maan

Direct na de volle maan begint de fase die we afnemende maan noemen. Deze fase duurt 3,5 tot 7 dagen, totdat de maan opnieuw voor de helft zichtbaar is. Haar kracht neemt hierbij steeds meer af.

Nu de maan zich terugtrekt, is het voor jou ook een goed moment om een stapje terug te doen. Na alle stappen die je hebt gezet richting jouw droom, is het nu tijd voor rust en self-care. Zoek ontspanning en geef er even helemaal aan toe.

Maanfase 7: laatste kwartier

Een week tot anderhalve week na volle maan begint het laatste kwartier, waarbij de maan weer richting een nieuwe maan gaat. Haar kracht neemt in deze fase opnieuw af.

Dit is een goede tijd voor reflectie. Wat zijn jouw leermomenten? Wat zijn jouw successen? Wat laat je achter en wat neem je mee in de toekomst? Maak de balans op en sta stil bij jouw manifestatieproces tot nu toe. Zodat je vol vertrouwen je weg vervolgt.

Maanfase 8: asgrauwe maan

Tijdens de laatste maanfase, 10,5 tot 15 dagen na volle maan, trekt de maan zich nog meer terug. De naam van deze fase, asgrauwe maan, geeft al aan dat ze steeds minder zichtbaar wordt.

https://www.bedrock.nl/maandhoroscoop-oktober-2021/

Ook voor jou is het goed je in deze dagen wat meer terug te trekken. Neem de tijd om te verbinden met jouw innerlijke wereld. En wees daarbij niet te streng voor jezelf. Het is een tijd van overgave aan het universum. Stel je open voor haar wijsheden en vertrouw erop dat alles gaat zoals het moet gaan. Vanuit rust en acceptatie maak je je optimaal klaar voor de nieuwe maancyclus.

Enjoy!

Marjolein Berendsen is oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. Hier leidt zij holistisch therapeuten op om vanuit licht, liefde én bewustwording mensen met een hulpvraag te begeleiden. Ze is tevens auteur van het handboek en werkboek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️