Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 28 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Heb jij al magnesium olie in je kastje staan? Dit is waarom de olie reuze gezond is

Er bestaan heel wat crèmes, voedingssupplementen en olietjes: maar welke zijn nou écht goed voor je gezondheid en welke zijn misschien eerder een verkooptruc? Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan dit soort vraagstukken. Daarom lichten we dit keer een specifiek product uit: magnesium olie.

Castorolie, CBD-olie, hennepolie,… Zie jij de bomen door het bos niet meer? Dit keer leggen we alles uit over de (wondere) werking van magnesium olie.

Wat is magnesium olie?

Magnesium olie is olie die onttrokken is van magnesium: een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor de vorming van botten en spieren, maar ook voor tal van andere lichamelijke reacties. Zelf kan je lichaam dit mineraal niet aanmaken.

Lees ook: Wonderolie: hoe gezond is castorolie en wat zijn de voordelen?

Van nature is magnesium aanwezig in graanproducten, groenten, noten en melkproducten, maar je kunt het dus ook in capsules of in olievorm kopen. Die olie kun je op je huid smeren, zodat de magnesium wordt opgenomen door je lichaam.

Waarom magnesium olie gezond is

Ook is magnesium olie te koop in handige flesjes en kun je het op je lichaam smeren, maar waarom zou je dat doen?

Spieren

Zoals gezegd is magnesium belangrijk bij de vorming van botten en spieren. Heb je last van stijve en zwaarbelaste spieren, dan kun je magnesium olie gebruiken om die spieren mee te masseren.

Must read: Waarom trillen je spieren als je aan het sporten bent (en vooral tijdens pilates en barre)?

De magnesium uit de olie heeft niet alleen een herstellende werking op stijve spieren, maar helpt de spieren ook ontspannen. Heb je flink gesport en heb je last van bijvoorbeeld stijve rug-, nek-, schouder-, of kuitspieren, dan is magnesium olie dus een goed idee. Breng de olie in dat geval rechtstreeks aan op de pijnlijke spiergroep.

Stressverlichting

Een andere belangrijke werking is dat het zorgt voor ontspanning en stressverlichting. In periodes waarin je weinig stress ervaart, haal je normaal gesproken voldoende magnesium uit je voeding.

Beleef je echter een stressvolle tijd, dan is het belangrijk om je lichaam extra ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld aan de hand van magnesium olie. Door overmatige stress verbruikt je lichaam namelijk extra veel magnesium. Dit kan je compenseren door dagelijks magnesiumolie te smeren op de plekjes waar die het snelst wordt opgenomen in je bloedbanen: onder de voetzolen, in je lies of onder de oksels.

Ook interessant: Stay calm: deze 5 ochtend-hacks zorgen ervoor dat je dag minder stressvol verloopt

Je leest het dus: magnesiumolie is niet alleen goed voor mensen die veel sporten (of een staand beroep hebben) en daardoor last hebben van stijve spieren, het is ook de ideale manier om je lichaam extra te verzorgen in tijden van stress.

Maar onthoud ook vooral dat je met een gezond, gevarieerd dieet met veel groenten al een heel eind komt. Bladgroenten, avocado, bananen en noten zijn natuurlijke bronnen van magnesium, en die zijn minstens even belangrijk als de zonet beschreven olie.

Meer over gezondheid?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️