WorkJuice
WorkJuice Werk 25 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Stay calm: deze 5 ochtend-hacks zorgen ervoor dat je dag minder stressvol verloopt

Als er één ding is waar we het over eens kunnen zijn, is het wel dat dit een gekke en stressvolle periode is. Je leven (en ochtendroutine) ziet er iets anders uit dan voorheen en dat kan best van invloed zijn op je mentale gezondheid. Misschien merk je het aan het feit dat je minder goed slaapt, of dat je af en toe last hebt van stress en angst.

Vervelend, maar je zou kunnen kijken of je iets kunt aanpassen aan je ochtendroutine zodat je dag minder stressvol verloopt.

Ochtendroutine om een stressvolle dag te vermijden

Heb je ooit een ideale ochtendroutine gehad? Zo eentje waar je ‘s ochtends wakker wordt gemaakt door een warme zon, je nog even 20 minuten kunt dutten voor je er écht uit moet en je vervolgens uitgebreid de tijd kunt nemen voor self-care.

Dacht het niet, hè. En dat is helemaal niet erg. Wat wél belangrijk is, is dat je je realiseert dat hoe je ochtend verloopt, van invloed is op de rest van de dag. Met deze 5 ochtendroutine-hacks zorgt je ervoor dat je dag minder stressvol verloopt.

1. Leg alles wat je nodig hebt de avond ervoor klaar

De key voor een stressvrije ochtendroutine is een korte to-dolijst. Wat daarbij kan helpen is alles wat je de volgende ochtend of dag nodig hebt, alvast de avond van tevoren klaar te leggen.

Dat kunnen kleren zijn, of alles wat je voor een thuiswork-out nodig hebt. Je zou ook beneden of aan je bureau alles al klaar kunnen zetten voor je thuiswerkdag. Wil je helemaal next level gaan? Dan zou je ook alvast je ontbijt klaar kunnen maken de avond van tevoren.

Ook leuk: Morning! Dit is de thuiswerk-ochtendroutine van de Bedrock-redactie

2. Kijk de eerste dertig minuten niet op je telefoon

We begrijpen natuurlijk allemaal hoe fijn het is om ‘s ochtends in bed je Instagram bij langs te gaan. Toch kun je dat beter niet in je ochtendroutine opnemen, in ieder geval niet voor de eerste 30 minuten nadat je wakker bent geworden. Doe je dat wel, dan springt je brein direct over in de werk- of to-dolijstmodus. Neem die eerste 30 minuten even voor jezelf en geniet ervan.

3. Calculeer selfish-time in

Voelt je ochtend altijd als racen, ook nu je zoveel thuis bent? Zet je wekker dan vijftien minuten eerder om wat rustiger wakker te worden. Begin je dag rustig. Of je die tijd nou gebruikt om nog even te dutten, te mediteren of te lezen: die 15 minuten extra slaap kun je best missen.

4. Begin je dag dankbaar

Je dag dankbaar beginnen zal ervoor zorgen dat je de hele dag met een lach op je gezicht rondloopt. Dat kun je doen door iedere ochtend 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent.
Lees ook: Dit is de positieve werking van dankbaarheid

5. Laat je snooze-functie voor wat het is tijdens je ochtendroutine

Is de snooze-functie net zo’n groot onderdeel van je ochtendroutine als koffie? Stop ermee, want het kan een negatieve impact hebben op de rest van je dag. Constant op de snooze-knop drukken kan met je ritme gaan knoeien en dat kan er weer voor zorgen dat je dag stressvol verloopt. En daar komt bij dat dat extra beetje slaapt wat je krijgt door nog een paar minuten te snoozen, het écht niet waard is.

Meer Bedrock?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Stay calm: deze 5 ochtend-hacks zorgen ervoor dat je dag minder stressvol verloopt
Sluiten