De beste documentaires op Netflix: onze favoriete maatschappelijke docu’s

4. The True Cost

‘The True Cost’ – Official Trailer

Rent or own the film today! Visit http://truecostmovie.com for more details. The True Cost is a groundbreaking documentary film that pulls back the curtain on the untold story and asks us to consider, who really pays the price for our clothing?

We weten inmiddels dat de kledingindustrie van fast fashion enorm slecht is voor het milieu. Maar dat niet alleen: hij heeft ook enorme impact op de mensen die onze kleding maken. Ruim 5 jaar geleden, op 24 april 2013, stortte in Bangladesh bijvoorbeeld de kledingfabriek Rana Plaza in. Er vielen 1135 doden en ruim 2500 gewonden. Maar dat is niet het enige incident dat de afgelopen jaren plaatsvond in de kledingindustrie, laat de documentaire The True Cost zien.

De hartverscheurende beelden van rellen bij onveilige kledingfabrieken staan in enorm contrast met de beelden van modellen op de catwalk en honderden mensen die dringen voor winkels waar uitverkoop is. Een must see voor iedereen die regelmatig een nieuwe outfit koopt voor dat ene feestje of diner.

Lees ons hele artikel: Het is bijna Fashion Revolution Week! Heb jij The True Cost al gezien op Netflix?

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
De beste documentaires op Netflix: onze favoriete maatschappelijke docu’s
Sluiten