De beste documentaires op Netflix: onze favoriete maatschappelijke docu’s

2. Embrace

EMBRACE – Official Trailer (2016)

When Body Image Activist Taryn Brumfitt posted an unconventional before-and-after photo in 2013 it was seen by more than 100 million people worldwide and sparked an international media frenzy. EMBRACE follows Taryn’s crusade as she explores the global issue of body loathing, inspiring us to change the way we feel about ourselves and think about our bodies.

Wist je dat ongeveer de helft van de meisjes tussen de 5 en 12 jaar wil afvallen? Ze gaan minder eten omdat ze bang zijn dat ze dik zullen worden, en dat terwijl ze eigenlijk vooral bezig moeten zijn met vriendinnetjes maken op school en buitenspelen. En die obsessie met uiterlijk stopt niet als we ouder worden. Taryn Brumfitt is het zat en besloot voor- en na-foto’s te posten op Facebook: niet van dik naar dun, maar juist andersom.

In de docu vertelt Taryn niet alleen haar verhaal, maar reist ze ook de wereld over om experts en ervaringsdeskundigen te bezoeken en hen te interviewen over lichaamsbeeld. Embrace maakt je boos om deze wereld, laat je meevoelen met mensen die worden beoordeeld op uiterlijk, maar maakt je vooral duidelijk dat je er helemaal oké uitziet, met welk lichaam dan ook.

Lees ons hele artikel: De docu Embrace op Netflix helpt het onbereikbare schoonheidsideaal de wereld uit

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
De beste documentaires op Netflix: onze favoriete maatschappelijke docu’s
Sluiten