Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 8 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Retourtje naar de maan? Deze miljardair neemt 8 mensen mee

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: jij kan wellicht gratis mee naar de maan (en weer terug). 

Heb je altijd al willen weten hoe de wereld eruit ziet vanaf de maan? Dan is dit misschien wel your call. 

Een retourtje naar de maan

Op menig bucket-list pronkt dezelfde ‘must visit’: de maan. Hoe tof zou het zijn om naar de maan te kunnen reizen? Je bent dan 3 dagen onderweg (tenminste, gerekend met een traditionele chemische raket). De maan ligt op ongeveer 384.400 kilometer afstand van de aarde, dus je bent wel eventjes onderweg. Maarja, dan ben je wel op de máán geweest.

Persoonlijk zou ik ‘m aan me voorbij laten gaan, maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die héél wat voor zo’n tripje over zouden hebben.

En dat komt goed uit, want een tripje naar de maan – wat momenteel überhaupt nog niet eens mogelijk is – zou je naar verluid zo’n €200.000 kosten.

Deze invloed heeft de maan op het gedrag van planten en dieren

Nu hebben de meeste mensen twee ton niet zomaar op hun bankrekening staan en als ze dat zouden hebben, is het reizen naar de maan dus nog niet eens mogelijk. Maar nu komt het: áls het reizen naar de maan straks mogelijk wordt – en daar wordt hard aangewerkt – dan is er een miljardair die zo genereus is om maar liefst 8 (wildvreemden) mee te nemen op het ‘tripje’.

Whut, gratis?

Yup, dat lees je goed. De Japanse miljardair Yusaku Maezawa speelt namelijk voor Willie Wonka en laat weten inderdaad 8 mensen mee te willen nemen naar de maan op zijn kosten. ZIJN KOSTEN. Hoeveel hij kwijt was aan de tickets to the moon, is nog niet bekend zijn gemaakt.

“Maezawa boekte alle tickets op de eerste commerciële maanvlucht van ruimtevaartbedrijf SpaceX,” schrijft de Volkskrant. SpaceX is overigens het bedrijf van Elon Musk, eveneens oprichter van Tesla.

De wetenschap is om: we slapen écht slechter bij volle maan

Het wordt de eerste commerciële maanvlucht, dus een populair ritje zou je zeggen. Daarom kocht Maezawa alvast 8 tickets. Via Twitter liet hij weten dat ‘ie ze graag gratis wilt weggeven. Over gulheid gesproken…

En denk je nu, dat ga ik toch nóóóit worden. Dan vergis je je misschien. Volgens Maezawa maakt namelijk iedereen kans en kan gewoon reageren op zijn verzoek. Je hebt nog even de tijd, want de maanvlucht vindt pas in 2023 plaats.

Alhoewel: de sollicitaties beginnen vanaf a.s. zondag 14 maart 2021 via deze link.

Kleine details

Saillant detail: de miljardair was in eerste instantie van plan een vrouw mee te nemen via – jawel – een datingprogramma. Daar zag de man later toch vanaf. Jij even blij, want nu maken jij en 7 anderen (vrienden?) kans om mee te gaan!

Good to know: het vertrek in 2023 staat nog niet geheel vast en lijkt vooralsnog vooral een optimistisch plan van Musk, zo schrijft de Volkskrant. En da’s niet zo’n hele gekke bevinding, gezien het ‘Starship’ momenteel nog in de testfase zit…

Wij zijn in elk geval ontzettend benieuwd wie er straks meegaan. Ongetwijfeld: to be continued…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️