Marloes Graat
Marloes Graat Psyche 16 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Zo bereken je jouw levenspadnummer (+ wat zegt het over jou)

Hoe praktisch nummers ook zijn, cijfers kunnen daarnaast een spirituele betekenis hebben. Je levenspadnummer is bijvoorbeeld gebaseerd op je geboortedatum en kun je gebruiken om grote beslissingen in je leven over werk, liefde of vriendschap te onderbouwen. Wij leggen uit hoe je jouw levenspadnummer berekent (geen zorgen, ook jij kan dit) en wat jouw levenspadnummer over je zegt.

Heb je altijd al een fascinatie voor cijfers, je geboortedatum en speciale tekens gehad? Dan is je levenspadnummer berekenen echt iets voor jou.

Of je nu dagelijks een tarotkaart trekt, mediteert of vaak tekens ziet: het zijn allemaal manieren om met eeuwenoude tradities meer richting te geven aan je leven. Numerologie kun je hier ook onder scharen.

Zie je steeds dezelfde getallen? Dit is hoe numerologie werkt (en wat het over jou kan zeggen)

Numerologie is een van de vele oude wetenschappen of wijsheden die wiskunde, getallen en berekeningen gebruiken, die door de eeuwen heen zijn toegepast. Het doel is om te begrijpen wie je bent en waartoe we in staat zijn.

Wat is een levenspadnummer?

“Numerologen geloven dat getallen, zoals alles op aarde, een bepaalde trilling en energie hebben. Het levenspadnummer is in de numerologie een van de belangrijkste nummers, omdat het bedoeld is om het doel van het individu op aarde weer te geven,” legt astroloog Erin River Sunday op Womansday uit.

“Het wordt ook wel het geboortepadnummer of destiny nummer genoemd wat ook aangeeft dat het nummer verband houdt met terugkerende thema’s van onze ziel en de uiteindelijke richting in dit leven,” aldus Sunday.

https://www.bedrock.nl/numerologie-relatie/

Je levenspadnummer kan dingen over je onthullen, zoals bepaalde persoonlijkheidskenmerken of vaardigheden, maar het kan ook wijzen op je tekortkomingen en mindere eigenschappen waar je misschien aan moet gaan werken.

Hoe bereken je jouw levenspadnummer?

Het berekenen van je levenspadnummer is niet zo moeilijk. Pak even pen en papier erbij en je berekent zo zelf je levenspadnummer. Tel alle nummers van je geboortedatum bij elkaar op, net zo lang totdat je bij een getal tussen de een en negen uitkomt. Nullen doen niet mee, dus een tien wordt een een. Klinkt ingewikkeld? Dit voorbeeld maakt het duidelijk.

Stel je bent geboren op drie augustus 1991. Dan wordt de berekening: 3+8+1+9+9+1=31 en dan 3+1=4. Dit levenspadnummer is dus vier. Easy toch?

Wil je toch even checken of je het goed hebt gedaan of heb je geen pen en papier bij de hand? Dan kun je met deze levenspadnummer berekentool eenvoudig je nummer achterhalen door alleen je geboortedatum in te vullen (je hoeft geen e-mailadres of andere gegevens achter te laten).

Levenspadnummers betekenissen

Herken jij je in de eigenschappen die bij jouw nummer passen?

Levenspadnummer één

Als jouw levenspad nummer één is, beng je volgens Sunday actief, zelfverzekerd, inventief en attent. Deze mensen zijn goede ondernemers aldus de astrologe.

Levenspadnummer twee

Volgens Dilosh (astrologe, tarotkaart- en numerologie lezer) zijn mensen met dit levenspadnummer meestal vredelievende mensen die goed zijn in bemiddelen en op diplomatieke wijze meningsverschillen oplossen. Ze hebben ook de neiging om emotioneel, sympathiek en zorgzaam te zijn.

Hoe ontwikkel je meer zelfdiscipline? (volgens de yogafilosofie)

Levenspadnummer drie

Mensen met dit levenspad zijn vaak opgewekt, enthousiast, grappig en communicatief. Als dit je levenspad is, hou je waarschijnlijk van entertainen.

Levenspadnummer vier

Logisch, intelligent, stabiel, ordelijk, serieus, realistisch en pragmatisch zijn de eigenschappen die horen bij deze mensen, legt Dilosh uit.

Levenspadnummer vijf

Volgens de numerologie zijn mensen met dit nummer flexibel, moedig, charmant en sociaal. Deze mensen staan graag in het middelpunt van de belangstelling.

Levenspadnummer zes

Volgens Dilosh staan mensen met nummer zes bekend als verantwoordelijk, liefdevol, empathisch, geruststellend en aanhankelijk.

Zó ga je het beste om met een narcistische collega in je team

Levenspadnummer zeven

Volgens Sunday passen de volgende eigenschappen bij mensen met dit levenspad: waardig, natuurlijk, wetenschappelijk en leergierig. Je hebt waarschijnlijk genoten van school, houdt van leren en misschien heb je zelf een carrière in het onderwijs.

Levenspadnummer acht

Mensen met levenspad nummer acht zijn volgens Dilosh echte doorzetters. Je bent waarschijnlijk ambitieus, doelgericht en een high achiever.

Levenspadnummer negen

Als dit je levenspadnummer is, ben je volgens Sunday artistiek, meelevend, dramatisch en filantropisch. Mensen met dit nummer doen dingen in het leven met een diep gevoel van alles willen ontdekken.

Vind je numerologie interessant en zie je vaak dezelfde getallen voorbij komen in je dagelijks leven? Lees dan ook dit artikel over engelengetallen en wat ze betekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️