Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 12 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Alles over K-beauty: de beautytrend uit Korea (en waar je het in NL koopt)

Kan jouw beautyroutine wel wat meer spice gebruiken? K-beauty, oftewel Korean beauty, staat voor de beauty routines en bijzondere producten uit Zuid-Korea. De afgelopen tijd is deze manier van je gezicht verzorgen enorm populair geworden, maar waarom?

Het antwoord op die vraag is simpel: K-beauty belooft een glanzende, gezonde huid die er stralend uitziet. Klinkt goed!

Deze beautytrend komt uit dus Korea. De K in K-beauty staat dan ook voor het land van oorsprong. Toch zijn de producten door de populariteit van de afgelopen jaren inmiddels over heel de wereld verkrijgbaar.

We duiken in de wereld van K-beauty.

Wat is K-beauty?

Volgens de Koreaanse skin care expert Alicia Young is K-beauty niet bedoeld om in een paar minuten van een rode, geïrriteerde huid af te komen. Je gebruikt deze Koreaanse beautymethode juist voor een mooie, egale huid op langere termijn.

Een gezonde stralende huid behouden? 8 tips voor een blijvend jonge huid

Het doel is toewerken naar een gezonde, glanzende huid die er goed gehydrateerd uitziet. Om dit te bereiken, staan er elke dag een flink aantal stappen op de planning.

Een routine van 10 stappen

Bij K-beauty staat een routine van ongeveer tien verschillende stappen centraal. We leerden deze stappen van onze collega’s van NSMBL, en nemen ze met je door:

  • Stap 1: Reinigingsolie. Deze olie verwijdert crèmes, zonnebrand en vuiltjes van je gezicht. Jouw gezicht wordt hierdoor grondig schoongemaakt.
  • Stap 2: Foam cleanser. Met een foam cleanser verwijder je de laatste vuildeeltjes van je gezicht. Deze cleanser breng je aan op een natte huid, en is vooral aan te raden als je gesport hebt.
  • Stap 3: Exfoliëren. Je verwijdert dode huidcellen door te exfoliëren. Ook ontstop je hiermee verstopte poriën. Het resultaat is een frisse, glanzende huid.
  • Stap 4: Toner. Jouw schone huid kan nu wel wat hydratatie gebruiken. Dat breng je aan door middel van een toner, waarmee je jouw huid prept voor de huidverzorging die je hierna aan gaat brengen. Jouw huid neemt de rest van de verzorging namelijk beter op als je eerst een toner gebruikt.
  • Stap 5: Essence. Dit product versterkt de toner. Het lijkt op een serum, maar is iets wateriger.
  • Stap 6: Serum. Vooral een aanrader als je oneffenheden, bruine plekjes of littekens op je gezicht hebt. Heb je dat niet, dan kan je deze stap ook overslaan.
  • Stap 7: Masker. Een essentieel onderdeel van K-beauty is een masker. Dat kan zowel een sheet masker als een kleimasker zijn – het is maar net waar jouw huid behoefte aan heeft.
  • Stap 8: Oogcrème. Ook voor de oogcrème geldt: kies een crème waar jouw huid behoefte aan heeft. Als je vaak donkere kringen onder je ogen spot, ga dan bijvoorbeeld voor een crème met cafeïne.
  • Stap 9: Gezichtscrème. Alle bovenstaande stappen waren ter voorbereiding op het smeren van een gezichtscrème, dus ook deze stap is essentieel.
  • Stap 10: SPF. Volgens de regels van K-beauty is het belangrijk om altijd een SPF op je gezicht te smeren. Ja, ook in de winter.

Het is overigens niet noodzakelijk om alle tien de stappen elke dag uit te voeren. Zo hoeft het masker bijvoorbeeld heus niet iedere dag. Het is een kwestie van jouw eigen huid leren kennen, en zien wat jouw huid nodig heeft om te stralen.

Waar koop je K-beauty in Nederland?

Lijkt het bovenstaande stappenplan je wel wat? Er zijn tegenwoordig steeds meer verkooppunten in Nederland waar K-beauty verkocht wordt. De webshop koreosity.nl was een van de eerste verkooppunten van de Koreaanse beautytrend.

Ook bij koreanskincare, boozyshop en Laboratory-K koop je alles wat je nodig hebt om je K-beauty routine te starten.

Belangrijk om te onthouden: de formule van K-beauty is geen one size fits all formule. Iedere huid is uniek en ieder persoon heeft dus andere producten nodig.

Als je wilt weten welke producten bij jouw huid passen, laat je dan informeren door iemand die er verstand van heeft. Laboratory-K heeft bijvoorbeeld twee winkels in Amsterdam.

Specerijen in je beautyroutine? Ja zeker, aldus het eeuwenoude Ayurveda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mindbodygreen

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️