Margje Hoogland
Margje Hoogland Liefde & Seks 1 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de tekenen dat een introvert persoon verliefd is

Ohjee, begin je gevoelens te krijgen voor een introvert maar heb je geen idee of die gevoelens wederzijds zijn? No stress, een introvert toont zijn of haar gevoelens wat anders dan je gewend. Maar als een introvert zich aan je bloot geeft – niet alleen letterlijk -, voor jou ineens buiten de comfort-zone gaat en lieve dingen voor je doet, dan hoef je je geen zorgen te maken en weet je bijna zeker dat een introvert persoon verliefd is. 

De kans dat je met een introvert aan het daten bent is trouwens helemaal niet heel groot. Zo’n 75 procent van de bevolking is namelijk extravert en 25 procent is introvert.

Heb je er toch een aan de haak geslagen? Je moet misschien iets meer geduld hebben, maar uiteindelijk bloeit de liefde op tot iets moois.

Met deze 36 vragen word je verliefd op een vreemde

1. Ze gaan buiten hun comfort zone

Introverts houden van rust en ruimte en van stilte. Ze laden helemaal op als ze in hun eentje zijn en trekken zich graag terug. Als ze wel eens de deur uitgaan, doen ze dat het liefst met hun inner circle, daarin voelen ze zich op hun gemak.

Stapt een introvert wel ineens op je af of probeert hij of zij een gesprekje aan te knopen, dan kan het zomaar zo zijn dat hij of zij interesse heeft. Zijn jullie al wat langer in contact en vindt jouw introvert het geen probleem om op een drukke en rumoerige plek af te spreken? Ook dan kun je er op rekenen dat het de goede kant op gaat.

2. Ze praten over zichzelf en hun geheimen

Het duurt een tijdje voordat een introvert uit zijn of haar schulp is gekropen. Sowieso zijn ze vaak wat stiller, omdat ze niet graag over koetjes en kalfjes praten. Laten ze ineens hun ware ik zien en beginnen ze te vertellen over hun kijk op de wereld, hun dromen en gemeenschappelijke interesses, dan voelt hij of zij een echte connectie. En dat is for sure een goed teken.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor hun geheimen en persoonlijke verhalen van vroeger. Vooral als die een beetje beschamend zijn. Kom je deze verhalen toch te weten, dan voelen ze zich op hun gemak. Een van de belangrijkste tekenen van verliefdheid bij een introvert.

Ben ik verliefd? Zo herken jij de kenmerken van verliefdheid

3. Geen woorden, maar daden

Introverte mensen houden niet zo van spraak watervallen van anderen en je zult ze zelf ook niet zo snel een zien hebben. Wanneer een introvert verliefd op je aan het worden is, hoef je ook geen uitgebreide liefdesverklaringen te verwachten. Let wel op de kleine – en grote – gebaren. Ze nemen je dingen uit handen, koken je lievelingsgerecht of kopen een cadeautje voor je en tonen op die manier hun liefde.

4. Ze zoeken vaak contact

Een introvert trekt zich dus het liefst terug en betrekt vrienden en familie niet altijd bij hun dagelijks leven. Doen ze dit wel met jou of vragen ze vaak even hoe het met je gaat en hoe je dag is? Reken er maar op dat jij een speciaal persoon voor ze bent.

Verliefd worden: zo weet je dat het gebeurt

5. Ze nemen hun tijd

Voor een introvert duurt het even wat langer om los te komen. Ze observeren de mensen om hun heen, luisteren aandachtig en laten pas meer van zichzelf zien als ze hun op hun gemak voelen.

Dit gebeurt ook als ze verliefd worden. Ze nemen graag de tijd iemand beter te leren kennen en vinden het fijn als de liefde langzaam groeit. Het kan dus even duren voordat je weet waar je aan toe bent. Is het gevoel er eenmaal echt en durven ze het gevoel toe te laten, dan geeft een introvert persoon die verliefd is liefde in overvloed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️