Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Liefde & Seks 16 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Zo bereik je intiemere seks met behulp van de kamasutra

De kamasutra is dé gids bij uitstek voor het bedrijven van de liefde. De meeste mensen kennen ‘m vooral als boek met allerlei kinky standjes. Maar wist je dat de kamasutra méér is dan dat? In feite is de kamasutra meer een filosofie over de kunst van het liefhebben. En daar kunnen we nog heel wat van opsteken!

Zo vind je in de kamasutra ook allerlei tips voor intiemere seks, die we graag met je delen.

Filosofie van de kamasutra

Maar first things first: hoe is deze wereldbekende gids eigenlijk ontstaan? Dat zit zo: in de 4de eeuw v.C. schreef een hindoestaanse filosoof (Mallanaga Vatsyayana) een handboek voor seks. Het boek was bedoeld om de wetenschap van het genot te onderzoeken.

Doel daarbij is om een plezierig liefdesleven (van het moment van verleiding tot aan het huwelijk) vanuit holistisch oogpunt te benaderen. Een belangrijk uitgangspunt is dat je voor een leven vol genot een ‘ontwikkeld lichaam en een ontwikkelde geest‘ nodig hebt.

9 wetenschappelijke redenen om je work-out in te ruilen voor seks

Daarmee wordt benadrukt dat niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel onderdeel zijn van het liefdesleven. Seks is op zijn beurt méér dan aards plezier, maar meer een spirituele daad. En in die filosofie kunnen wij ons best wel vinden!

Zo bereik je intiemere seks

Met die informatie in het achterhoofd, hoeft het je niet te verbazen dat de kamasutra ook een goede handleiding is voor intiemere seks. Wij doken in Kamasutra voor beginners (aanrader, dit boekje!) en haalden er een aantal praktische tips uit:

1. Onderschat de kracht van omhelzen niet

Aan omhelzen is een heel hoofdstuk van de kamasutra gewijd. Je partner liefdevol vasthouden is immers een daad van grote tederheid. Voelt je partner gespannen aan?

Pittige rituelen voor een beter seksleven (haal die specerijen maar uit de keuken)

Hou hem of haar rustig in je armen in een innige omhelzing. Een versmeltende omhelzing (waarbij jullie elkaar vasthouden en lang met de lichamen dicht tegen elkaar aan staan) is een goede manier van verbinden als voorbereiding op het vrijen.

2. Varieer met aanrakingen

Wist je dat de oosterse seksuele wijsheid stelt dat het hele lichaam één grote erogene zone is zodra het ‘gewekt’ is door een fantasievolle aanraking? Met die info is het de moeite waard om ook eens andere lichaamsdelen te stimuleren dan onze bekende erogene zones.

Ofwel: leer elke centimeter van het lichaam van je partner kennen! Streel bijvoorbeeld zijn of haar hoofd, blaas over zijn of haar rug, trek zachtjes aan elkaars tenen, wissel hele lichte kusjes af met innige tongstrelingen… Je snapt het!

3. Ga voor een sensuele massage

Als er één ding is waarmee je elke centimeter van elkaars lichaam kunt onderzoeken en stimuleren, is het wel met een sensuele massage, stelt de kamasutra. Richt daarvoor een comfortabele, warme omgeving in die vrij van afleiding is.

Zet eventueel zachte muziek op, decoreer de kamer met diepe, rijke kleuren en zorg dat je partner op een zachte ondergrond ligt. Met oliën til je de massage naar een hoger niveau. Van sandalwood, ylangylang, roos en jasmijn wordt beweerd dat ze als afrodisiacum werken.

4. Sensationeel zoenen

Zoenen kun je makkelijk naar een sensationeel niveau tillen door te experimenteren met verschillende temperaturen. Gebruik bijvoorbeeld ijskoud water en/of een warme drank en dip je tong hierin voordat je je partner tongzoent. Ook contrasterende sensaties (eerst warm en dan koud) zijn een leuke manier om je partner op een speelse manier te plagen.

The Sex Issue: volgens je sterrenbeeld is dit jouw favoriete standje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️