Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 17 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Deze Instagrampagina’s zijn om bij weg te zwijmelen (als je van buiten leven houdt)

In een leven dat vaak volgepland is en aan elkaar geregen van afspraken, is een pauze gevuld met inspiratie vaak meer dan welkom. Wie zijn sociale media zó inricht dat je erdoor wordt geïnspireerd en gemotiveerd in plaats van onzekerder door wordt, kan uit z’n screentime juist prachtige inspiratie op doen. Daarom delen we met liefde onze favoriete Instagrampagina’s om helemaal bij weg te zwijmelen.

Van dromerige bloemenvelden, DIY video’s voor in huis of in de tuin tot vrolijke affirmaties op een mooie manier geillustreerd: we love it!

Instagrampagina’s vol inspiratie

Of we nu willen of niet: de meeste van ons hebben een telefoonverslaving. We denken er afhankelijk te van zijn geworden, en kunnen haast niet meer zonder. Hoe maak je van je telefoongebruik nou een zo positief mogelijk ervaring, helemaal als het draait om social media?

Simpel. Ontvolg mensen of influencers die je eigenlijk helemaal niet inspireren om een betere versie van jezelf te worden en volg enkel accounts waar je blij van wordt. Met dat laatste helpen we je graag een handje op weg!

Hebe Studio

De Engelse Rhi James is een misschien wel één van onze favoriete illustratoren. Een bezoekje aan haar Instagrampagina is een lust voor het oog, zuigt je direct in een dromerige kleurrijke wereld en laat je wegzwijmelen bij het idee van rondhuppelen in bloemige weides en sprookjesachtige bestemmingen. Het leuke? Ze verkoopt haar kunst (ook in de vorm van kalenders en agenda’s) ook online.

Romy Boomsma

De Amsterdamse Romy Boomsma heeft een dromige Instagrampagina waar ze flarden deelt uit haar leven op haar boerderij net buiten onze hoofdstad, waar ze woont met haar man Arie Boomsma en drie kinderen en tientallen dieren.

Ze is een ware interieur designer, heeft een oog voor de meest unieke en mooiste kleurencombinaties, voor zowel in huis, in de tuin en wat kleding betreft én ze deelt graag haar tips en fijne adresjes. Bovendien heeft ze toffe eigen collecties met onder andere vrolijke buitenkussens voor in de tuin die kidsproof zijn. Handig leuk, zo voor de lente!

Tara Normal

De illustarlies van Tara Normal zijn niet alleen kleurrijk en puur, maar ze brengen een soort oerliefde voor de planeet, dieren, bloemen en gewoonweg het leven in je naar boven. Haar kunst zorgt bovendien voor de inspiratie om zelf kwasten of potloden erbij te pakken, maar vrolijken je ook op als je even toe bent aan uit je hoofd raken, en weg te zwijmelen bij lieflijke kleuren en een fantasiewereld vol moois.

What a view cottage

De lente breekt aan en dat betekent dat het dé tijd is voor de (hobby)tuiniers om je klaar te maken voor een seizoen vol lekkere kruiden en groenten uit je eigen moestuin, maar ook de nodige hoeveelheid plantjes én bloemen natuurlijk. Nu klinkt (en lijkt) dat helaas alleen vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

De Instagrampagina van What a view cottage deelt niet alleen haar prachtige, romatische huis met een groene en kleurrijke tuin, maar ook praktische tips hoe ook jíj zulke leuke hoekjes in je tuin creëert. Hartstikke leuk, simpel én inspirerend.

Eduardo Terzidis

De permacultuur-expert met prachtige bos bruine krullen vertelt in korte en handige video’s op zijn Instagrampagina hoe je duurzamer kan leven. Van boodschappen doen op de permacultuur manier (een manier om zelfvoorzienend te leven waarbij je in harmonie leeft met de natuur, in plaats van er tegen) tot hoe je off grid kunt wonen. Zijn houten huisje in de wilde natuur van Portugal is om helemaal bij weg te zwijmelen, net als hij zelf.

Emilie Hofferber

Als we het hebben over dromerige Instagrampagina’s om bij weg te zwijmelen, dan kan het account van Emilie Hofferber zeker niet ontbreken. Ze woont in haar campervan met haar hondje en is behalve op hele mooi plekken en een geweldige fotografe, ook ontzettend goed in fotobewerking.

Haar foto’s hebben altijd een geheel eigen touch van pastelkleuren en laten je bijna linearecta je baan opzeggen om te reizen en wonen zoals zij.

Waarom is reizen zo magisch? We interviewen Rosa Bertram over vrijheid, struggles en levenslessen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️