Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Beweging 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Even een ommetje maken? Zo haal je nóg meer uit je dagelijkse wandeling

Als er iets is wat corona ons heeft bijgebracht, dan is het wel dat wandelen een geweldig fijne tijdsbesteding is die heus niet zo saai is als op het eerste zicht lijkt. Bovendien is het de perfecte manier om je lichaam beweging te geven in tijden waarin we vaker binnenzitten en niet naar de sportschool kunnen. Wil je echter naast het fysieke nóg meer uit je wandeling halen? Dat doe je met deze tips.

Want wandelen is niet alleen goed om aan je dagelijkse aantal stappen te komen, het is ook een mooie kans om je hersenen rust te geven. Dat doe je zo.

Zo haal je nóg meer uit je dagelijkse wandeling

Spoiler: zet de notificaties van je telefoon alvast uit en… geniet.

1. Gebruik al je zintuigen

Kijk naar alle kleuren, vormen en bewegingen om je heen. Wat zie je? Wat voel je? Hoe ziet de lucht eruit? Hoe ruiken de planten en de bomen rondom je heen? Welke (dieren)geluiden hoor je om je heen? Hoe heerlijk is het om de warmte van je take-away koffie te proeven in contrast met de frisse bries die in de lucht hangt?

Door al je zintuigen te gebruiken, merk je dingen op die je anders misschien nooit zou opmerken. Het is een geweldige oefening in mindfulness waarmee je jezelf verplicht om éven niet op het schermpje van je smartphone of computer te kijken, maar naar de fantastische wereld om je heen.

2. Mediteer onderweg

De natuur is een schitterende plek voor meditaties, dus waarom zou je die twee niet combineren? Zoek onderweg een mooi plekje uit (bijvoorbeeld op een bankje in het bos, of ergens aan het water, of onder een boom in het park) waar je je niet gestoord voelt.

https://www.bedrock.nl/i-turn-japan-natuur/

Maak eventueel gebruik van een koptelefoon en je favoriete meditatie-app en breng je aandacht naar het nu en naar je ademhaling. Kies zelf hoe lang je dit doet, maar weet dat zelfs een paar minuten heel bewust ademen en genieten van het nu al een heel positief effect hebben op je welbevinden.

3. Stretch

Stretchen biedt een geweldig goed tegengewicht voor de zittende levens die velen onder ons leiden. En nu je toch al op wandel bent, waarom zou je dan niet even tijd nemen om ook andere spiergroepen van je lichaam wat aandacht te schenken?

Er bestaan heel wat simpele yogaposes en stretchoefeningen die je makkelijk kan integreren tijdens het wandelen. Doe dan wel van tevoren comfy sport- of yogakleding aan, je wil niet met een gescheurde spijkerbroek naar huis…

4. Kijk naar de sterren

Wandel je wanneer het donker is? Neem vooral een moment om even naar boven te kijken. Niets is zo magisch als een sterrenhemel, en toch staan we daar maar amper bij stil.

Kijk ook even met volle aandacht naar de maan, die magische bol die onze levens misschien wel veel meer beïnvloedt dan we zelf denken. Daar kan toch geen enkele Instagramfoto tegenop?

Wanneer is het volle maan en wat is de invloed ervan?

Ga dus vooral lekker de natuur in, maar let wel op want van 15 maart tot 1 juli is het broedseizoen in Nederland. Dat betekent veel vogels die op hun nestjes zitten, jonge hertjes die geboren worden en groeiende bomen en planten.

Natuurmomenten Nederland vraagt daarom om extra voorzichtig om te gaan met de natuur in deze periode. Blijf dus op de paden lopen, houd je hond aan de lijn en verspreid geen afval. Zo kunnen we allemaal van de natuur blijven genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️