Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 25 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Last minute meivakantie tips: groene adresjes in heel Nederland

Geen idee hoe het met jullie zit, maar wij vinden de meivakantie altijd een fijn moment om Nederland te ontdekken. Want voor vertier, ontspanning en even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, hoef je het land echt niet uit. Stiekem zijn we van mening dat er dichtbij huis nog zoveel moois te ontdekken is! Nu is dat fijn voor jezelf, maar vooral voor moeder aarde. Want hoe dichterbij huis jij vertoeft, hoe minder impact de reis heeft op het klimaat. Deze groene adresjes in Nederland zijn de moeite waard.

Kan het dan nog groener? Jawel. Vonden wij ook knap, maar er zijn steeds meer fijne adresjes waar ze zich inzetten voor een betere wereld.

Fijne groene adresjes in Nederland

Lindenhoff Marché

Nog geen twintig minuten rijden vanaf Amsterdam vind je de Lindenhoff Marché! Deze boerenmarkt biedt van donderdag tot zaterdag authentieke producten rechtstreeks van de boerderij. Je vindt er alle producten van het seizoen, verse kazen en biologische wijnen.

De boodschappen laad je in een rieten winkelmandje. Zin in koffie? Ook dat kan in de Tuinkamer. Wij vinden het echt een uitje om de ingrediënten voor het diner zorgvuldig te selecteren en daarna thuis de sterren van de hemel te koken. Want ja; je proeft het verschil.

lindenhoff marche

Conscious Hotels

What’s in a name: bij Conscious Hotels slaap je bewust. Amsterdam telt maar liefst vier locaties van dit unieke hotel waarbij het badkamermeubilair gemaakt is van oud papier en de stoelen van maisafval. Alles wat je eet of drinkt is biologisch en vegetarisch of veganistisch en om iets terug te doen voor de wereld planten ze zo nu en dan een boom. Dit is slechts een greep uit alle duurzame initiatieven.

concious hotel

Greens in Den Haag

Greens is een biologisch restaurant met een biodynamische zorgmoestuin. Op het menu staan dan ook gerechten die waar mogelijk met producten uit eigen tuin worden bereid. Ook sociaal gezien zet Greens zich in. De prijs die jij voor een heerlijk maal betaalt, komt terecht bij Stichting Tuinen van Greens waar vrijwilligers werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.
groene adresjes nederland

Poké Perfect

Zin in een gezonde hap? Maak er een uitje van naar Poké Perfect. Hier eet je de ideale maaltijd na een massage of work-out. Wie de menukaart van Poké Perfect bekijkt, ziet daarop ook de CO2-uitstoot van alle signature bowls staan. In samenwerking met het Zweedse bedrijf Klimato heeft Poké Perfect namelijk alle CO2-uitstoot per maaltijd inzichtelijk gemaakt zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor je bowl cravings. Want een betere wereld begint bij bewustwording.
poke perfect

De Duurzame Weekmarkt in Eindhoven

Iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is het feest op het Wilhelminaplein. Op deze kleine, maar oh zo fijne weekmarkt staan namelijk alleen maar producenten die hun eigen biologische en verse producten verkopen. Neem die canvas shopper mee en vul ‘m op de Duurzame Weekmarkt met desembrood, groenten en fruit, lekkere delicatessen, wat eitjes en boerenkaas.
duurzame markt

INNSiDE by Meliá Amsterdam

Hotel INNSiDE by Meliá Amsterdam zit in een imposante toren pal naast station Amsterdam Zuid en het hotel zet zich op meerdere vlakken in voor een betere wereld. Zo zijn ze bezig met het belang van bijen en staat er een bijenkorf op het dak, al het eten is biologisch en er ligt of hangt geen onnodig papier op de kamers. Fossiele brandstoffen zijn in dit hotel een no-go, wat ze weer oplossen met een koude-warmteopslag. INNSiDE by Meliá Amsterdam komt bovendien uit een goed nest: moederbedrijf Meliá Hotels International is in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste hotelgroep van Europa door SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA).

hotel in amsterdam

DeDakkas in Haarlem

Een kas op een parkeergarage waar je uitgebreid kunt eten met views op de binnenstad van Haarlem: dat is de DeDakkas. Verantwoord ondernemen zit hier in het DNA verweven en alle partners en leveranciers van het restaurant hebben dezelfde duurzame visie. Op het dak van de garage zie je kippen rondscharrelen, wordt er efficiënt met energiegebruik omgegaan en is afvalreductie prioriteit.

 

Hier haal je de lekkerste vega(n) ontbijtjes van Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️