Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Den Haag is een vegan hotspot rijker: plant-based restaurant Greenrebel

Woop, woop! Den Haag is weer een vegan parel rijker. Greenrebel is het nieuwste veganistische restaurant dat deze zomer is geopend in de hofstad. Wat kun je hier precies voor type vegan food eten en waarom en wanneer is deze nieuwe hotspot een bezoekje de moeite waard?

We gingen op onderzoek uit.

Vegan to go restaurant Greenrebel in Den Haag

Wil je je eten to go afhalen, dan zijn er vaak weinig vegan maaltijd opties te vinden: daar kwam ondernemer en eigenaar van Greenrebel, Erwin Jansen, in 2019 achter toen hij zelf in één keer volledig plantaardig is gaan eten.

Het viel hem op dat meerdere veganisten hier tegenaan liepen en dus was al snel zijn idee geboren: een vegan restaurant met to go maaltijden.

Hotspot-alert! Bezoek deze 9 nieuwste vegan restaurants in Nederland eens

Hiermee gaat de Greenrebel tegen de gedachte in dat je in to go restaurants alleen maar snel, makkelijk en ongezonde voeding kunt kopen. Greenrebel laat zien dat het dus anders kan: plantaardig eten dat gezond én snel kan worden aangeboden en betaalbaar is voor een grote groep.

Op het menu staan heerlijke salades zoals de Mediterranean BLT en Summer tabouleh, maar ook voor soep, wraps of burgers ben je hier aan het goede adres.

Geen vleesvervangers op het menu

Samen met chefkok Tom stelde Jansen een veganistisch menu samen. “Voor ons is het doel om gerechten te ontwerpen met duurzame ingrediënten, zoals lokale en seizoensgebonden groenten, die smaakvol, betaalbaar en voedzaam zijn,” aldus de ondernemer op Foodclicks.

“Er zijn daarom geen vleesvervangers te vinden bij de Greenrebel, maar wereldwijd geïnspireerde gerechten in een groen jasje, met herkenbare smaken en verrassende ingrediënten. Denk aan een kleurrijke Ready to Rendang wrap en een Umami Burger op een zwart broodje.

 

Duurzaam interieur

Niet alleen het eten is duurzaam bij Greenrebel, ook de inrichting is dat. De meubels en het interieur zijn tweedehands en passen helemaal binnen het duurzame, groene straatje van het nieuwe vegan restaurant.

De 7 leukste en meest duurzame hotspots van Den Haag

Ben je benieuwd naar het restaurant en wil je een kijkje nemen? Je vindt Greenrebel op Stationsweg 142 in Den Haag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️