Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 13 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Vanaf volgende week: 5 dagen in je lunchbreak gratis The School of Life Talks volgen

Volgende week zorgt The School of Life voor de ideale lunchbreak tijdens je werkdag. Elke dag van 13:00 tot 13:45 uur krijg je tips vanuit de psychologie en filosofie om de laatste fase van de lockdown goed door te komen. Want wat kun je doen als je de situatie helemaal zat bent? Je relatie onder de lockdown te lijden heeft? Of een wandeling jouw stressniveau niet meer naar beneden brengt?

De gratis talks van The School of Life geven op deze en meer vragen antwoord.

Gratis The School of Life talks

De uiteenlopende talks volgende week hebben één ding gemeen: ze geven antwoord op vragen – of tips voor situaties – waar we momenteel allemaal mee worstelen. Zo leer je onder andere met coronastress om te gaan, je relatie een boost te geven wanneer je constant op elkaars lip zit en je gesprekken spannend te houden als niemand verder iets meemaakt.

The School of Life gratis programma
Bron: The School of Life

Kun je niet op één van deze dagen, maar wil je de talk eigenlijk niet missen? Maak je geen zorgen, wanneer je je inschrijft, kun je de talk nog twee weken lang op een ander moment in alle rust terugkijken.

Maandag: Waarom een warm bad niet alles oplost

Met: psycholoog, schrijver en stressexpert Thijs Launspach

Corona heeft voor een hoop veranderingen in ons leven gezorgd. Een jaar geleden zijn we gaan werken, sporten, relaxen én wonen tussen dezelfde vier muren. Wat doe je als het je allemaal te veel wordt? Hoe ga je op een gezonde manier om met coronastress?

Bedrock Talks: hoe blijf je stress de baas? Stress-expert Thijs Launspach legt uit

We weten allemaal dat je in gekke omstandigheden extra goed voor jezelf moet zorgen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat kun je doen als de standaardtips als dat warme bad, die wandeling en die ademhalingsoefening niet meer genoeg doen?

Psycholoog, schrijver en stressexpert Thijs Launspach geeft je op maandag in de talk van The School of Life psychologische tips voor deze gekke tijden.

Dinsdag: Filosofische tips voor gekke tijden

Met: filosoof Lammert Kamphuis

Hoe uniek deze periode ook voelt, we zijn natuurlijk niet de eerste mensen die moeten leren dealen met een crisis. We hoeven dus ook niet alle goede ideeën nu zelf te bedenken, vindt The School of Life. In de talk filosofische tips voor gekke tijden duikt filosoof Lammert Kamphuis in de geschiedenis van de filosofie. Hij neemt je mee in de ideeën van de stoïcijnen tot Mohammed Ali en van de sceptici tot Daniel Lohues.

Er is genoeg te vinden dat in andere tijden is bedacht, maar ons nu kan helpen op een diepgaander niveau naar onze eigen omstandigheden te kijken.

Woensdag: Hoe houd je je relatie spannend?

Met: liefdesfilosoof Reine Rek

Wanneer jij en je partner al een jaar non-stop op elkaars lip zitten, is het niet gek dat de spanning ver te zoeken is. Behalve als de spanningen juist enorm oplopen. In een relatie is het altijd zoeken naar een balans tussen geborgenheid en avontuur. En als een pandemie ervoor zorgt dat het avontuur ver te zoeken is, is het niet gek als het wat doorslaat naar de saaie kant.

Hoe je je relatie een boost kunt geven (voor als het niet zo lekker loopt)

Liefdesfilosoof Reine Rek vertelt in deze talk daarom hoe je je relatie spannend kan houden in een tijd waar je constant samen binnen zit.

Donderdag: Waar zullen we het eens over hebben?

Met: gespreksmeester Wicher Schols

Waar zullen we het eens over hebben? Er is een moment dat je raakt uitgepraat. Dat zoveelste gesprekje over corona ken je nu ook wel. En doordat we nu allemaal een stuk minder meemaken, is het antwoord op de vraag ‘hoe was je dag?’ ook vaak niet bijzonder interessant. Goede gesprekken kosten wat meer moeite dan anders.

In deze talk helpt gespreksmeester Wicher Schols je ontdekken hoe je gesprekken weer wat meer jeu geeft!

Vrijdag: If it’s not okay, it’s not the end

Met: spreekartiest en trainer Moulsari Jain

In het begin pasten we onszelf aan en vertelden we elkaar dat het ‘maar voor eventjes’ was. We bakten ons suf, en hielden de ene video verjaardag na de andere. Na een jaar wordt het steeds lastiger om de lol erin te houden. En hoewel het einde in zicht is, zullen we nog even moeten volhouden voordat onze levens weer worden zoals we willen dat ze zijn.

In deze Engelstalige talk zal spreekartiest en trainer Moulsari Jain broodnodige tips geven aan iedereen die worstelt met hun vrijheid, hoop en creativiteit in de lockdown. Heb je er genoeg van? Dan is deze talk voor jou bedoeld.

Je kunt je nu gratis inschrijven voor één, meerdere of alle Zoom talks via de website van The School of Life.

https://www.bedrock.nl/dealen-met-onduidelijkheid-onzekerheid-corona/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️