Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Liefde & Seks 3 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

3 signalen waaraan je merkt dat je geen liefde meer van je partner krijgt

Doorgaans zitten er in een relatie twee mensen. Gaat het minder goed, dan ligt de schuld vaak ook bij allebei. Toch is dit niet altijd het geval en kan het zijn dat de één er veel meer tijd en energie in steekt, dan de ander. Ben jij bijvoorbeeld altijd degene die vraagt hoe het gaat en interesse toont? Dan kan dit een teken zijn dat je geen liefde meer krijgt van je partner.

Dit zijn 3 signalen dat je geen liefde meer krijgt van je partner .

3 signalen dat de liefde gedoofd is

Natuurlijk kan je niet zeker weten of je partner nog verliefd op je is, totdat je dit met hem of haar hebt besproken. Wel zijn er een paar hints die kunnen aantonen dat de liefde vanaf de andere kant gedoofd is. Dit zijn ze:

1. Je partner toont geen affectie meer

Wanneer we onze liefde willen uiten naar de ander, doen we dit door affectie te tonen. Doet je partner dit niet meer, dan kan dit een teken zijn dat de liefde weg is.

‘Help, mijn partner is niet spiritueel!’

Hij of zij zegt bijvoorbeeld niet meer ‘ik hou van je’ of doet dit op een hele geforceerde manier. Ook komen aanrakingen vooral van jou kant en ben jij ook altijd degene die seks initieert.

2. Je partner sluit zich af

Het kan natuurlijk zijn dat je partner sowieso niet echt een prater is. Maar, merk je dat hij of zij opeens veel minder praat dan voorheen, dan is dat geen goed teken.

In een relatie is de ander vaak namelijk één van de eerste personen met wie jij je struggles of blije momenten deelt. Gebeurt dit niet meer, dan kan dit een teken zijn dat de liefde verwatert.

3. Je partner brengt geen tijd met jou door

Soms maak je drukke periodes mee in je leven en heb je logischerwijs wat minder tijd voor je relatie. Merk je echter dat jouw partner structureel plannen met jou afzegt? Of dat hij of zij voor iedereen tijd lijkt te hebben, behalve voor jou? Dan is dit wellicht een signaal dat je partner de liefde niet meer voelt.

En hoe nu verder?

Komen deze signalen je wel erg bekend voor en heb je het gevoel dat je geen liefde meer krijgt van je partner? Ga dan het gesprek met de ander aan. Zo weet je tenminste zeker of je vermoedens kloppen.

Break-up? Zo kun je ‘m verwerken en achter je laten

Beslis vervolgens samen wat de volgende stap is. Er zijn genoeg manieren waarop je de liefde weer kunt laten opbloeien, maar hier moet je wel beiden je best voor doen. Geeft je partner aan dit niet te willen? Dan is het, hoe moeilijk ook, beter om elkaar te laten gaan.

Bedrock Talks over liefde en seks

We groeien op met een zoetsappig beeld van het liefdes- en seksleven, maar wat films en boeken ons voorschotelen is niet helemaal een goede weerspiegeling van de werkelijkheid. Wat moeten we wél geloven en weten over de liefde?

We spreken met seksuologe en relatietherapeute Nynke Nijman over liefde, monogamie, polyamorie, open relaties, seks en vreemdgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️