Vega Vrijdag: gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato

Deze vega gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato van zusje Culy is puur comfort food. En kunnen we dat van tijd tot tijd niet allemaal gebruiken, zo’n maaltijd die je troost biedt? Wij in ieder geval wel.

Daslook is een fantastisch kruid dat momenteel in het seizoen is. Speur ernaar bij de groentejuwelier, op de markt of bestel een bosje bij Crisp. Kun je het niet vinden of is het seizoen voorbij? Vervang het dan door dragon of bieslook.

vega gnocchi
Bron: Culy.nl

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • 500 gram witte asperges
  • Klein bosje daslook
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 200 gram zuurdesembrood
  • Rasp van 1/2 citroen
  • Snufje gedroogde chili
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Spicy! Dit zijn de 5 lekkerste vegan Aziatische gerechten

Vega gnocchi met roergebakken asperges en daslook

Maal het brood in een keukenmachine tot broodkruim.

Verhit een plens olijfolie in een koekenpan en voeg de geplette teen knoflook en de chili toe. Doe het broodkruim erbij en laat krokant bakken terwijl je af en toe roert. Schep de pangrattato uit de pan en breng op smaak met geraspte citroenschil en wat zout.

Schil de asperges en snijd de houterige kontjes eraf. Snijd ze chinoise, dus in diagonale plakjes. Zet een pan op hoog vuur, voeg een beetje olijfolie toe en roerbak de stukjes asperge in 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de gnocchi gaar, tot ze boven komen drijven. Voeg ze toe aan de warme pan met asperges. Snijd de blaadjes van de daslook in reepjes en hak de steeltjes fijn. Roer ze door de gnocchi. Schep alles op de borden. Maak de vega gnocchi af met de pangrattato en nog een scheutje olijfolie.

vega gnocchi
Bron: Culy.nl

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato
Sluiten