Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Verzorging 10 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Zo creëer je thuis je eigen spa (en voer je een hammamritueel uit)

Er is niets fijners dan een dagje naar de spa gaan om jezelf eens flink in de watten te leggen. Kon je maar iedere week gaan, *zucht*. Maar helaas. Je drukke schema laat het niet altijd toe en een spabezoek kost iedere keer een flinke duit. Maar er is een oplossing. Je creëert gewoon je eigen thuis-spa.

In een eerder artikel op Bedrock legden we uit waarom rust en ontspanning zo belangrijk voor ons is. Het heeft onder meer een positief effect op onze gezondheid, gedachten en functioneren in zijn geheel. Genoeg voordelen dus. Maar hoe doe je dat precies, helemaal ontspannen?

Eén van de manieren om dit te doen is door je lichaam en geest te reinigen door middel van een hammamritueel. Je neemt hiermee de tijd om de dagelijkse stress en zorgen die je geest belasten weg te spoelen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt het namelijk gewoon zelf doen, thuis in de badkamer. Door fijne self care rituelen kun je na een hectische dag weer helemaal terugkeren naar het hier en nu.

Je eigen spa creëren

Nu is de grote vraag natuurlijk: hoe creëer je zo’n spa in eigen huis? Rituals heeft hiervoor een speciale collectie ontwikkeld: . De collectie is geïnspireerd op een van de oudste reinigingstradities ter wereld. Vroeger ging men hiervoor naar een gemeenschappelijke badplaats, maar met de vijf essentiële producten van Rituals haal je dit authentieke ritueel eenvoudig naar je eigen badkamer. Zo kun je zen de dag of avond tegemoet gaan, zo vaak als je wenst.

Wil je zelf aan de slag? Volg dan het hammamritueel in vijf stappen:

Stap 1: Black Soap

Als eerste gebruik je een kalmerende zwarte zeep. Hiermee masseer je een dun laagje op de vochtige huid. De zeep heeft een pasta-achtige structuur die gebaseerd is op verfrissende eucalyptus en voedende pure olijfolie. De zeep reinigt en zuivert de huid en verwijdert verouderde huidcellen. De perfecte basis voor een scrub dus.

Stap 2: Hot Scrub

Klaar voor stap twee? Breng de scrub met zeezout aan en masseer je hele lichaam met ronddraaiende bewegingen. Dit doe je vanaf je voeten naar boven, richting het hart. Hierna spoel je alles af.

Stap 3: Body Mud

Masseer een dun laagje body mud met Rhassoul klei op de vochtige huid en laat hem twee minuten intrekken. Spoel daarna af onder de douche of laat hem langzaam oplossen door een bad te nemen.

Lees ook: Deel je te veel op social media? Deze methode helpt je erachter te komen

Stap 4: Foaming Shower Gel

Nadat je de klei volledig van je lichaam hebt gespoeld pak je de foaming shower gel erbij. Je zult merken dat de gel verandert in een rijk, romig en hydraterend schuim die zacht aanvoelt en verfrissend ruikt.

Stap 5: Body Cream

Tijd voor de laatste stap! Droog jezelf zachtjes af en hydrateer je huid met de verzorgende body cream. Je masseert ‘m zachtjes in op de droge huid.

En nu? tijd om te relaxen natuurlijk. Namasté.

Relax time

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️