Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Bij deze 5 inspirerende merken koop je een duurzame winterjas

Hij moet warm zijn, tegen de harde wind en regen kunnen in de Hollandse winter, stijlvol maar ook tijdloos genoeg zijn zodat je er niet snel op uitgekeken raakt en natuurlijk duurzaam! Nee, we zijn niet zuinig met onze eisen voor een nieuwe, duurzame winterjas. Je draagt hem toch bijna iedere dag en het kan een forse investering zijn. Daarom gingen wij op zoek naar duurzame winterjassen en kwamen 5 inspirerende, duurzame merken tegen.

Een duurzame winterjas kopen, waar moet je dan op letten? Is de jas gemaakt van duurzaam, gerecycled materiaal, krijgen de kleermakers een eerlijk loon en hoe transparant communiceert het merk hierover? Dit zijn drie belangrijke factoren om in de gaten te houden als jij zoekt naar een nieuwe duurzame winterjas.

Hoe verweer je jezelf tegen onnodig kleding kopen in de uitverkoop?

Bij deze merken koop je een duurzame winterjas

Met een duurzame jas van deze merken verlaag je jouw impact met het kopen van een nieuw jas.

1. Teym

Ben je op zoek naar een stijlvolle parka die jaren mee gaat? Teym is dan het juiste merk. Teym is een Nederlands merk dat werkt vanuit een capsule wardrobe. Alle items die ze ontwerpen blijven vast in de collectie en zo voorkomen ze waste. 

Ze ontwerpen klassiekers met focus op hoge kwaliteit en tijdloos design, zodat je er lang mee kunt doen. Teym ontwerpt in Amsterdam, de kleding wordt gemaakt in Litouwen en de stof komt uit Italië: het productieproces houden ze dus dichtbij huis.

2. Ecoalf

Als de slogan van een kledingmerk ‘Because there is no planet B‘ is, weet je dat het goed zit. Al moet je steeds beter opletten dat je niet met greenwashing te maken hebt, want steeds meer merken gebruiken dit soort termen. Bij Ecoalf is dit overduidelijk niet het geval.

De 6 tofste duurzame outdoor & regenkleding

Het Spaanse merk gebruikt gerecyclede materialen zoals plastic, restkatoen, koffie-afval en oude autobanden voor de garen van hun kleding en probeert zo het gebruik van schadelijke grondstoffen zoveel mogelijk te verminderen. Ben je op zoek naar een puffercoat of parka in hippe kleuren zoals roestbruin, dennengroen, zeeblauw of beige? Check dan dit inspirerende, duurzame kledingmerk.

3. Sézane

Houd jij van kleur, luipaard en mooie prints? Dan kun je je hart ophalen bij Sézane. Ze hebben een uitgebreide collectie wollen winterjassen met luipaard, bloemen, barokprintjes en ruiten: you name it, Sézane heeft het.

Het Franse modemerk is B-corp gecertificeerd. Dit is een internationaal certificaat voor bedrijven die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid, transparantie en betrouwbaarheid. Sinds kort zit er tot de zomer van 2023 een Sézane pop-up store op de Utrechtsestraat 30 in Amsterdam.

4. Patagonia

Onlangs kwam Patagonia nog in het nieuws met het bericht dat de 83-jarige eigenaar Yvon Chouinard zijn volledige aandelen aan een stichting doneert, die de winst gaat gebruiken om goede doelen te steunen.

Weer gloednieuwe must see van Patagonia: Monster in Our Closet

Patagonia is een van de bekendste merken als het gaat om kleding gemaakt van duurzame materialen en de focus op eerlijke arbeidsomstandigheden. Bij Patagonia vind je veel sportieve, outdoorkleding, maar ook mooie teddy fleece vesten en jassen.

Een kwalitatief waterafstotende parka in je garderobe is tijdens de Hollandse, regenachtige herfst geen overbodige luxe. Patagonia snapt als geen ander waar een goede parka aan moet voldoen.

5. Zazi Vintage

Vintage is naast nieuw natuurlijk de beste duurzame optie. Zazi Vintage maakt originele, opvallende winterjassen van vintage Suzani stoffen. De prachtige jassen worden gemaakt door vakvrouwen in India en Afghanistan onder eerlijke omstandigheden en zijn allemaal uniek. Eerlijk is eerlijk: een Zazi jas is een investering, maar dan heb je wel een unieke parel in je handen die een leven lang meegaat.

Twijfel je over een jas of vind je niet de informatie die je zoekt op de website van een kledingmerk? Onderneem dan actie door het merk een e-mail te sturen. Of je hier een positieve reactie op krijgt of niet zegt vaak al genoeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️