Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 20 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Voor op je wishlist: 5 duurzame food hotspots in Europa

Heb je een vakantie in Europa op de planning staan? Laat de voorpret alvast beginnen! De Eiffeltoren, La Sagrada Familia en de Brandenburger Tor weet je zelf wel te vinden, wij tippen je maar wat graag duurzame hotspots in de leukste plekken van Europa. Van vegan restaurantjes in Spanje tot de beste vegan donuts van Berlijn: pak je notitieapp op je telefoon er maar vast bij.

Als je duurzaam leven belangrijk vindt, stopt dat natuurlijk niet als je op vakantie gaat. Om vegan of vegetarisch te eten moet je soms net even wat verder zoeken in landen waar veel vlees en vis op de kaart staat, maar wij helpen je graag op weg.

Een bijkomend voordeel van verder dan de gebaande paden gaan: zo ontdek je misschien ook weer andere, nieuwe (duurzame) hotspots buiten het centrum van een stad. Ook is de beloning van het vinden van het vegan of vega restaurantje groter, als je net wat verder moet lopen en smaakt het eten vaak ook nóg lekkerder (of zit dat tussen onze oren?).

Anyway, om je een handje te helpen zetten wij onze 5 favoriete, duurzame hotspots in Europa op een rij:

1. Quinoa Bar in Barcelona

Quinoa Bar is een echte hotspot in Barcelona. Het is een klein vegetarisch en veganistisch plekje in Gracia. Hier eet je goed, eerlijk en vers en de keuze is reuze.

Van quinoa burgers tot vegan Banh Mi en van verse smoothies tot vegan carrot cake. Na het eten kun je prima nog even in deze wijk blijven hangen, je vindt er namelijk ook veel leuke vintage en duurzame winkels.

Lees meer → De tofste en meest duurzame hotspots van Barcelona

2. Veganeats Cafe in Lissabon

Misschien niet het meest fancy, maar daarom éxtra leuk als je het aan ons vraagt. Het kleine en schattige eettentje ligt niet in het drukke centrum en wordt daarom vooral bezocht door locals, heeft leuke houten tafeltjes buiten staan, de menukaart is er simpel en verschilt meestal per dag.

Moeder en dochter staan in de keuken en komen elke dag weer met heerlijke homemade vegan quiches, taartjes, plantaardige broodjes, soepen, sapjes en nog meer. Je begrijpt: Veganeats is een heuse must visit.

Lees meerDé beste 8 vegan restaurants in Lissabon voor op je bucketlist

3. Brammibal’s Donuts in Berlijn

In theorie niet echt een restaurant, maar we wilden jullie deze toffe hotspot niet onthouden. Bij Brammibal’s scoor je namelijk de lekkerste vegan donuts.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een chocolade donut met vegan marshmellows? Of eentje met huisgemaakte pruimenconfituur? Skip dit leuke zaakje niet.

Lees meerTripje naar Berlijn? Dit zijn de lekkerste vega restaurants

4. Happy Cactus el Cotillo op Fuerteventura

In het vissersdorpje El Cotillo op Spaanse eiland Fuerteventura vind je Happy Cactus. Een van de beste vegan hotspots op Fuerteventura. Je kunt er terecht voor brownies en andere vegan taartjes, sapjes, burgers, salades of gewoon een goede cappuccino met havermelk. Het eten hier wordt met liefde bereid en dat proef je.

Niet alleen het eten is hier goed trouwens. Ook de sfeer is super gezellig en de locatie is top. Perfect om een dagje surfen of een dagje chillen op het strand van El Cotillo af te sluiten.

Lees meerDit zijn de meeste duurzame hotspots van Fuerteventura

5. Aujourdhui Demai in Parijs

Een toffe concept store die geheel gebaseerd is op plantaardige producten. Producten inderdaad, want Aujourdhui Demai is een concept store. Naast een vegan menukaart, kun je er ook terecht voor slow fashion, duurzame accessoires en haal je er je bio-boodschappen. Hoe tof?

In het bij behorende cafeetjes scoor je er gebakjes (when you are in Paris…) en héél veel taartjes. Ook voor andere snacks, zoals een vegan hotdog ben je hier aan het juiste adres.

Lees meerDe vegan én duurzame hotspots van Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️