Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Betere wereld 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam dilemma: goedkoper normaal of duur biologisch vlees eten?

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Bij BEDROCK delen wij iedere week een duurzaam lezersdilemma. Deze week delen wij het dilemma van Lieve. Lieve (27) heeft als student geen groot budget en twijfelt daarom of ze voor goedkoper normaal of duur biologisch vlees moet kiezen.

“Afgelopen jaar heb ik besloten om het roer helemaal om te gooien. Ik had een opleiding gedaan, maar toen ik aan het werk ging kwam ik er al snel achter dat het toch helemaal niets voor mij was. Het was zonde van al die jaren studie, maar het was niet anders.

Ik besloot om ontslag te nemen en een nieuwe studie te gaan volgen. Als student heb ik geen groot budget. Ik huur een kleine kamer aan de rand van de stad en houd ook maar een klein bedrag per maand over voor eten.

Vlees eten

Ik vind lekker en gezond eten erg belangrijk. Iedere avond probeer ik voor mezelf vers te koken. Ik ben dol op rundvlees en kip. Waar ik niet dol op ben zijn de prijzen. Die zijn erg hoog. Het is als student, en ook voor de normale mens, amper meer te betalen. Ik schrik elke keer weer van de prijzen als ik boodschappen doe en dan koop ik ook nog eens alles in de aanbieding.

Biologisch vlees

Het liefst eet ik biologisch vlees, maar die prijzen zijn nog hoger dan van normaal vlees. Elke keer als ik voor die laatste optie kies, zit het me niet lekker. Ik weet gewoon dat die dieren een veel minder goed leven hebben gehad. Dat niet alleen, ik heb ook geen idee wat ze allemaal in dat goedkopere vlees stoppen. Is het wel zo goed en gezond?

Afweging maken

Ik zit nu dus met een groot dilemma. Zal ik het goedkopere vlees blijven eten of zal ik kiezen voor duur biologisch vlees? Als vleesliefhebber twijfel enorm door de hoge prijs van biologisch vlees. Had ik meer geld tot mijn beschikking, dan was het geen dilemma geweest. Natuurlijk kan ik ook vaker vegetarisch eten, maar ik mis gewoon iets als ik een dag geen vlees eet. Voor mij is dat dus eigenlijk geen optie.

Benieuwd naar meningen

Ik ben erg benieuwd naar de mening van anderen. Voor wat zou jij kiezen als je maar een klein budget per maand voor boodschappen hebt? Goedkoper normaal of duur biologisch vlees?”

Duurzaam dilemma: ‘Mijn vriend wil dat ik vlees voor hem maak, terwijl ik veganist ben’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️