Rosa Bertram
Rosa Bertram Werk 29 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze holistische opleidingen kan jij gratis volgen dankzij het STAP-budget

We mogen ons in Nederland gelukkig prijzen. Onze overheid heeft namelijk een tijd geleden besloten dat iedereen recht heeft om een cursus of opleiding te doen en krijgt daarvoor een budget. Het STAP-budget. Steeds meer holistische cursussen en workshops zijn daarbij aangesloten.

We lichten een aantal bijzondere en holistische opleidingen uit die jij geheel gratis kan volgen.

Lucky you!

STAP-budget

We mogen in onze handjes krijgen dat we in ons land geld krijgen om nieuwe dingen te leren of onszelf om te scholen. Nog niet heel lang geleden blies de Nederlandse overheid daarom het STAP-budget in het leven. Wat houdt het precies in?

Jezelf blijven ontwikkelen in je werk? Een persoonlijk ontwikkelingsplan is het antwoord (+ voorbeeld!)

De overheid stelt in 2023 €200 miljoen beschikbaar voor Nederlanders die een opleiding willen volgen. Per periode kan je een opleiding aanvragen en daarvoor per jaar €1000 gesubsidieerd krijgen van de overheid.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt simpel. Je kiest een opleiding uit, vraagt deze aan en vraagt vervolgens die subsidie aan via het UWV. Weet wel dat het STAP-budget mega populair is, dus dat je er niet altijd tussenkomt en je misschien ‘s ochtends heel vroeg moet opstaan om in aanmerking te komen.

De subsidie is bedoeld om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe mooi is dat?

Welke opleidingen zijn er?

Het mooie is dat er inmiddels wel honderden verschillende opleidingen zijn aangesloten bij het STAP-budget. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kun het vinden via de website van het STAP-budget. Van leren over social media tot sport en van growth hacking tot psyche.

We lichten een aantal holistische opleidingen voor je uit:

Je ziet; alle soorten opleidingen en cursussen worden aangeboden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wilde jij je altijd al verdiepen in meditatie, mindfulness, gezonder leven, coaching of psychologie? Dan is dit jouw kans.

Jouw kans

De meeste opleidingen duren van een paar uur tot een paar maanden. Het is een goede kans om je te verdiepen, te verbreden en om nieuwe dingen te leren.

Misschien is dit wel nét het laatste stapje dat je nodig had om een nieuwe richting op te gaan, is dit een mooie kans om bezig te zijn als je even in between jobs bent of wil je juist graag iets héél anders gaan doen.

Whatever floats your boat. Doe er je voordeel mee! Je komt al in aanmerking als je:

  • ouder bent dan achttien
  • volksverzekerd bent
  • dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt aangevraagd
  • de opleiding die jij op het oog hebt, vergoed wordt door het STAP-budget.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website van het STAP-budget voor alle informatie.

Enjoy!

Hoe kun je meer focus ontwikkelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️