Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 9 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Houd het gesprek gaande op een datingapp met deze openingszinnen

Je hebt een match op een dating app en je hebt hoge verwachtingen. Deze dude of chick is helemaal jouw type! Maar wat nu? Het ijs breken op datingapps kan lastig zijn, maar als je een paar goede openingszinnen onder je duim hebt, kan dat helpen om het gesprek op gang te brengen, interesse te wekken en hopelijk een date te regelen.

Met onderstaande tips kun je een gesprek op een datingapp gaande houden.

Steek moeite in je openingszin

Tijdens een bezoekje aan het hoofdkantoor van dating app Bumble in London, hadden we de kans om te spreken met hun relatie- en seksexpert Dr. Caroline West. Volgens haar moet je niet gewoon ‘Hey’ zeggen. Dat kan echt een afknapper zijn.

“Je wilt dat de persoon weet dat je geïnteresseerd bent en als je maar één of twee woorden schrijft, lijkt het alsof het je niets kan schelen en dat je er niets voor over hebt om een connectie te maken. Als je een reactie wilt, moet je moeite steken in je openingszin.” aldus Caroline.

Kijk goed naar het profiel

Ook kun je volgens haar maar beter ver weg blijven van de standaard zinnen, zoals ‘Je ziet er goed uit’, ‘Leuk profiel’ of ‘Mooie foto’s’. Dat kun je naar iedereen sturen. Wat vind je precies zo leuk aan het profiel? En welke foto vind je mooi? En waarom?

Caroline: “Je moet laten zien dat je daadwerkelijk goed naar het profiel hebt gekeken en de ander ziet als een individueel persoon. Anders kan je je bericht net zo goed steeds copy pasten.

Dus kijk goed een profiel en als er staat dat iemand van sport houdt, dan kun je daar iets over zeggen.” Bijvoorbeeld: ‘Wat voor sporten vind je leuk? Ik houd heel erg van dit of dat.’

Blijf weg van ja/nee vragen

Of als er een vakantiefoto op staat, kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Wow, ik wilde daar altijd al naartoe gaan. Hopelijk ga ik nog een keer. Mijn volgende reis gaat naar XYZ.’ Op die manier laat je zien dat je hun profiel hebt bekeken en geef je de ander gelijk iets om over terug te praten.

Caroline: “Je moet het jouw gesprekspartner zo makkelijk mogelijk maken. Door alleen te zeggen: ‘Thailand is te gek’, geef je weinig ruimte voor een gesprek. De ander kan dan zeggen: ‘Ja inderdaad’. Terwijl als je vraagt: ‘Waar ben je nog meer naartoe geweest? Ik ben ook in Vietnam geweest’, dan geef je meer opties voor het antwoord.”

Laat jouw persoonlijkheid zien

Nog een voorbeeld: als je hebt gezien dat iemand van een bepaalde band of DJ houdt, kun je vragen wat hij of zij van het nieuwe album vindt. Of ‘Als je daarvan houdt, vind je deze muziek misschien ook wel leuk. Deze vind ik te gek’. Dus je laat ook meteen iets van jouw persoonlijkheid zien.

“Je moet dus iets meer tijd en energie investeren, maar het is zoveel meer succesvoller dan alleen ‘Hi’ te zeggen of – nog erger – alleen deze emoticon ‘🙋‍♀’ te sturen. Dan doe je geen moeite en het kan zelfs een belediging zijn voor de diegene aan wie je het stuurt.” aldus Caroline.

Zien en gezien worden

Doe dus gewoon even je best, want wie wil er nou niet een leuk bericht ontvangen en gezien worden voor wie hij of zij is? Als je een generiek bericht stuurt, kan je ook geen spannend gesprek verwachten.

Op de vraag of Caroline nog concrete voorbeelden van openingszinnen voor ons heeft, is het antwoord ‘nee’. Er zijn volgens haar namelijk zoveel verschillende soorten mensen, wensen en relaties, daar kun je niet steeds dezelfde openingszin voor gebruiken.

Concrete handvaten

“Ik weet dat mensen graag concrete handvaten willen, maar het datingproces verloopt bij iedereen anders. En het wordt al gauw generiek en onpersoonlijk. Mijn enige tip is: reflecteer hun profiel en geef ze iets over terug over jezelf.”

Dus: de persoonlijke aanpak is de énige aanpak. Mocht je nou toch écht geen inspiratie hebben of helemaal niks vinden op het profiel waar jij een haakje ziet, dan heb je misschien iets aan deze tien openingszinnen:

  1. “Ik weet nooit zo goed wat ik hier moet zeggen, maar ik wilde je laten weten dat ik geïnteresseerd ben om je te leren kennen.”
  2. “Hoe ben je aan hiken/wielrennen/boksen begonnen?”
  3. “Waarom heb je je carrièrepad gekozen?”
  4. “Wat brengt jou de meeste vreugde in het leven?”
  5. “Je hebt een geweldige lach, ik zou je graag een keer ontmoeten.”
  6. “Denk je dat je een goede kok bent? Ik zie een wedstrijd aankomen.”
  7. “Wat zou de titel van je autobiografie zijn?”
  8. “Zo te zien ben je een echte reiziger. Waar gaat je volgende reis naartoe?”
  9. “Wat is iets waarvan je zou willen dat mensen je er vaker naar zouden vragen?”
  10. “Vertel me eens hoe jouw ideale dag eruitziet.”

Singles op gelet! Dit worden de datingtrends van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️