Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 20 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Op zoek naar liefde? Dit is dé datingapp voor introverten

De liefde vinden an sich kan behoorlijk overweldigend zijn en dan al helemaal voor introverten. Waarom? Sociale situaties – en dan met name met nieuwe mensen – kunnen hun energie extra snel uitputten, waardoor het zowaar nog lastiger wordt om ‘that special one’ te ontmoeten. Gelukkig bieden allerlei niche datingapps, zo ook voor introverten, een uitkomst.

Je kunt er van vinden wat je wilt, maar ze bieden je wél de kans om vanuit een veilige omgeving, zoals jouw eigen bank of bed, in contact te komen anderen.

Wat zijn nu eigenlijk de beste datingapps voor introverten? De onderstaande dating-apps hebben in elk geval geen tijdslimiet voor het beginnen van een gesprek omdat de match anders vervalt, waardoor je als introvert rustig de tijd kunt nemen om – wanneer je in de juiste mood bent – een gesprek aan te knopen met je match wanneer jij daar zin in hebt.

Waarom de beste datingapp voor introverten?

Wanneer is een datingapp eigenlijk introvert-vriendelijk?

  1. Actieve gebruikersbasis: een app is natuurlijk pas écht nuttig als er ook genoeg gebruikers zijn om mee te matchen.
  2. Introvert-vriendelijk: eindeloos swipen is niet bepaald ideaal voor introverten. Sommige algoritmes helpen je om op een andere manier potentiële matches te ontdekken, zonder dat je binnen een korte tijd per se een gesprek moet beginnen.
  3. Feedback van experts en testers: een combinatie van aanbevelingen van experts, eigen ervaringen en reviews om de beste selectie voor introverten te vinden.

De beste datingapps voor introverten

Inmiddels bestaan er tientallen verschillende datingapps voor verschillende markten. Zo zijn er al speciale datingapps voor vegans. Ben je op zoek naar de liefde en beschouw jij jezelf als introvert (doe hier de test)? Dan zijn dit de beste datingapps voor jou:

Hinge: het beste voor serieuze relaties

De datingapp Hinge, heeft de slogan ‘made to be deleted’ omdat het een heuse matchmaker zou moeten zijn. Hinge is dan ook een goede keuze voor introverten die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app vraagt veel informatie van je, verschillende foto’s en (grappige) feitjes over jezelf om ervoor te zorgen dat je matches echt bij je passen. Bovendien hoef je bij deze app niet te wachten tot ‘de match’ want je kunt elkaars foto’s of grappige verhalen ‘leuk vinden’ zonder gekoppeld te worden. Dat maakt het online daten wel zo laagdrempeling.

eHarmony: voor introverten op zoek naar de liefde

eHarmony heeft een grondige aanmeldprocedure en een uitgebreid vragenformulier om ervoor te zorgen dat je matches goed bij jouw profiel bij je passen. Bovendien filtert deze app daarmee ook meteen mensen eruit die niet serieus zijn over daten, wat tijdverspilling voorkomt. Thank you eHarmony!

Coffee Meets Bagel: voor een kleinere datingpool

Coffee Meets Bagel biedt je dagelijks slechts een aantal matches, waardoor je niet steeds eindeloos hoeft te swipen. Deze app is daarom ideaal voor mensen die op zoek zijn naar serieuze relaties, maar niet de hele dag door willen swipen.

The League: voor heuse werkende professionals

Ken je The League al? Deze datingapp die handig is voor introverten, richt zich voornamelijk op werkende professionals en laat je elke dag een paar potentiële matches zien. Door dit kleinere en niche aanbod in profielen, voorkom je keuzestress en krijg je de kans om een keer op een ontspannen manier met potentiële lovers in contact te komen. Oók weleens fijn…

Tonen beide partijen interesse? Dan heb je tot wel dertig dagen de tijd om in de app met elkaar een gesprek te beginnen. Fun fact: deze app organiseert ook wekelijkse heuse speed dates voor degenen die toch liever persoonlijk praten.

Match: voor 40 plussers

Match werd al opgericht in 1995 (!) en richt zich dan ook niet geheel verrassend op een ouder publiek. De datingapp heeft eveneens een uitgebreid aanmeldproces om jouw persoonlijkheid écht goed in kaart te brengen. Dat maakt de app één van de beste en veilige opties voor mensen boven de veertig die serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie. Zo weet je in elk geval waar je aan toe bent als je je aanmeld via de datingapp.

Tinder: beste voor casual hookups

Hoewel introverten vaak geassocieerd worden met serieuze relaties, betekent dat niet dat ze niet openstaan voor casual dates of hookups. Tinder, dat bekend staat om de swipe-functie, biedt een makkelijke manier om snel in contact te komen met potentiële kandidaten. Met het grote aantal gebruikers is het extra makkelijk om een gesprek te beginnen en de vibe is er vaak luchtig. Ideaal voor een casual hookup dus.

Wie zitten er op datingapps?

Anno 2024 maken er veel verschillende doelgroepen gebruik van alle datingapps die er tegenwoordig bestaan. Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de volwassenen datingapps gebruikt en dit percentage is nóg hoger bij jongere generaties en de LGBTQ+-gemeenschap.

Volgens de Amerikaanse therapeut en klinisch psycholoog Chloe Carmichael zijn er dan ook steeds meer mensen die hun life long partner ontmoeten via datingapps. Dus ja, de kans dat ook jíj je potentiële partner online vindt, is dus best groot!

Bij deze dus een heuse gids voor datingapps voor introverten. Op die manier hoeft liefde vinden niet overweldigend te zijn. Met de juiste hulpmiddelen kan het zelfs geheel comfortabel vanuit je eigen omgeving. Wel zo fijn!

3 dagelijkse tips voor een blijvend gezonde relatie (volgens deze experts)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️