Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Liefde & Seks 6 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

Zo weet je zeker dat je date uitloopt op een mislukking

Heb je vanavond een date? Perfect. Met dit scenario weet je zeker dat je date uitloopt op een mislukking. MTV’s disaster date is er niets bij.

De ontmoeting

Eindelijk zien jullie elkaar voor het eerst in real life. Je bent dan misschien een uur te laat bij het restaurant waar jullie hebben afgesproken, maar dat doet niet af aan de leuke avond die jullie te wachten staat. Maak de ontmoeting zo ongemakkelijk mogelijk. Begin met een high five, schud elkaar de hand, geef 3 zoenen en plak er vervolgens nog een knuffel achteraan. Je date zal direct verward zijn.

Tijd voor een leuk gesprek. Val meteen met de deur in huis en begin over je ex. Bescheidenheid is uit den boze. Laat foto’s zien, bespreek intieme details en vertel hoeveel je van hem (of haar) hield.

Ben je eigenlijk wel over je ex heen? Hierna ga je over op de orde van de dag. Klaag over alles wat het klagen waard is: je baas die onaardig doet, je werk dat saai is, je vriendin die in zak en as zit, en ga zo maar door. Waarom zou je positief doen als je ook negatief kunt zijn? Nooit begrepen.

Het diner

Van al dat geklaag heb je natuurlijk honger gekregen. Bestel alles van de kaart waar knoflook in zit. Niet alleen omdat het zo heerlijk uit je mond ruikt, maar ook zodat je kunt vertellen over je obsessie met vampiers (en dat je er dus heilig in gelooft dat knoflook ze buiten de deur houdt).

Aardig als je bent bestel je eten voor jezelf én voor je date. Jij weet immers veel beter wat lekker is. Een aanrader voor het hoofdgerecht (helemaal als je date vegetarisch is) zijn kippenvleugels. Eet lekker met je handen, net als thuis. Houd je vooral niet in tijdens het eten. Er zijn geen regels: kluif, kauw, schrok, smak en slurp. Schuif alles zo snel mogelijk naar binnen, alsof je dagen op water en brood hebt geleefd.

Lees ook: Waarom eerlijkheid zo belangrijk is in een relatie (juist in het begin)

Nóg leuker is om er een wedstrijd van te maken. Wedden dat jij je bord eten sneller leeg eet dan je date? Meanwhile kun je een spelletje spelen op je telefoon.

Gouden tip: knelt je broek een beetje, maak dan één knoopje los en ga achterover hangen in je stoel. Uitbuiken maar. Ben je op de onbeschofte tour? Vertel dat je hebt geoefend met het laten van boeren en laat zien wat je inmiddels kan, voor het extra hufter-effect.

Elkaar leren kennen

Nu het belangrijkste (de maaltijd) achter de rug is, wordt het tijd om te kijken wie er nu eigenlijk voor je zit. Hoe je dat doet? Volgens experts in de liefde is veel vragen stellen de beste manier om zo snel mogelijk een connectie met iemand op te bouwen. Vuur daarom non-stop vragen af op je date. Bam. Bam. Bam.

Als een soort sollicitatiegesprek of politieverhoor. Weet je niet goed welke onderwerpen je moet aansnijden? Een onderwerp dat het altijd goed doet is geld. Hoeveel heeft ‘ie? Hoeveel is zijn huis waard? En zitten zijn ouders goed in de slappe was?

Voorkom ten alle tijden dat het gesprek op een natuurlijke manier verloopt. Awkwardness is key. Vraag veel maar schenk weinig aandacht aan de antwoorden van je date. Zodra hij of zij praat, zijn de mensen aan het tafeltje naast je opeens een stuk interessanter. Zit er niemand naast je? Staar dan apathisch voor je uit. Ziet er ook altijd erg charmant uit.

Wees tijdens de date vooral niet jezelf. Al dat geneuzel altijd over ‘jezelf zijn,’ daar is geen ster aan. Veel leuker is om een dramatisch toneelstuk op te voeren, met jezelf in de hoofdrol. Maak alles mooier dan dat het is. Liegen is prima. Gebruik het woord ‘ik’ zoveel mogelijk als je kunt en houd het volume hoog. Lach extreem hard zodat het hele restaurant kan meegenieten. Júíst op momenten dat het even stilvalt.

Meer drank is altijd beter

Om het allemaal nog een graadje erger te maken zet je het op een drinken. Niets aantrekkelijker dan een dronken vrouw. Giet jezelf vol met alles wat binnen handbereik is. Het kan je niet gek genoeg zijn. Vraag de ober waarom de wijnglazen maar tot de helft gevuld zijn en neem zo af en toe ook een slok uit het glas van je date. Samen delen = liefde.

Praat met zo’n schattig kinderstemmetje. Vindt ‘ie vast onweerstaanbaar. Wil je het echt goed doen, behandel hem dan ook als kind. Voer hapjes (zó romantisch), knijp in z’n wangen en zwaai als hij van het toilet terugkomt.

Over kinderen gesproken: word over-enthousiast over jullie toekomst samen, Verzin namen voor jullie toekomstige kinderen en vertel dat je gelooft dat jullie meant to be zijn. Maar voordat het zover is moet hij je misschien íéts beter leren kennen. Gooi daarom je hele levensverhaal op tafel. Vertel over je hond die dood ging toen je 15 was (inclusief krokodillentranen), de eerste keer dat je ongesteld werd, en die keer dat je buikgriep had en alles eruit kwam. Iemand een toetje?

Houdoe en bedankt

Heb je geen zin meer in een toetje (wat ik wel begrijp) dan is dat ook geen ramp. Wat je nog wél kan doen is met je toetje spelen. Sla met je lepel het ijs plat, maak poppetjes van het fruit dat op je bord ligt en hussle alles door elkaar. Kortom: maak er een zooitje van. Extra gênant als de ober jullie borden weer weg komt halen.

Volgende week weer?

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️