Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 23 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Natuurliefhebber? 8 x date-inspiratie voor romantiek in de buitenlucht

Daten an sich kan natuurlijk best spannend zijn. Wat als je diegene niet zo leuk vindt? Wat als de ander juist héél leuk is? Waar heb je het over? En vooral: wat ga je in hemelsnaam doen samen? Daten kán een stuk relaxter worden als je de natuur induikt, helemaal als jullie beiden natuurliefhebbers zijn.

Daarom delen we speciaal voor de nature lovers (in spe) date-inspiratie voor romantiek in de buitenlucht.

Dates in de natuur

Tijd door brengen in de natuur heeft sowieso zijn voordelen, of je er nu je date mee naar toe neemt of niet. De natuur heeft een rustgevende werking, de frisse lucht brengt oneindig veel gezondheidsvoordelen met zich mee én het is meteen een goede test of jouw potentiële vlam zich een beetje staande weet te houden in de natuur.

Wel zo handig als je een heuse natuurfanaat bent. Maar ook als dat wel meevalt, is een wandeling hartstikke lekker. Weer eens wat anders dan een drankje doen of glow in the dark midgetgolfen.

1. Wandelen in de duinen

Nederland is tal van prachtige wandelgebieden rijk, en helemaal niet zo ver van de stad af. Van het duingebied bij Scheveningen tot Hoek van Holland en van de Amsterdamse Waterleidingduinen tot de Kennemerduinen: je bent er binnen een half uur van de stad met de auto of het openbaar vervoer en je begeeft je binnen no time in een ware oase aan natuur.

Hoe vind je ware liefde? Een psycholoog vertelt

In de Kennemerduinen vind je zelfs wilde Schotse hooglanders, paarden, vosjes en veel verschillende vogelsoorten. Je loopt er bovendien zo het strand op voor een kopje thee of een glaasje wijn. Hoe romantisch is dat?

2. Outdoor bioscoop

Typischer kan een outdoor date niet als je denkt aan van die Amerikaanse romcom’s, maar origineel in Nederland is het zéker.

Van Pluk de Nacht in Amsterdam tot outdoorcinema.nl: je kunt in Nederland ontzettend leuke outdoor bioscopen vinden. Samen onder de sterren een art house film kijken, is altijd een leuk idee.

3. Botanische tuinen

Bijna elke wereldstad heeft een botanische tuin; een perfecte plek voor een leuke wandeling én date. Zo kost het bezoeken van Hortus Botanicus in Amsterdam je maar een paar euro en wandel je zo door de vlindertuinen en tropische planten.

Daarna sta je pal in de vrolijke Plantagebuurt voor een drankje of een wandeling de stad in.

Dé 7 afknappers in de zoektocht naar een liefdespartner (aldus psychologen)

4. Bepaal je eigen buurtwandeling

Als we ergens goed in zijn geworden de afgelopen jaren is het wel wandelen door eigen stad. Van je lievelingscafeetje tot een gezellig stadspark waar je een lekkere koffie haalt en van de lokale geitenboerderij tot een romantische wandeling door je lievelingsbuurt.

5. Fietsen de stad uit

Heb je geen zin om in de stad te blijven en wil je écht lekker de natuur in zonder de auto te hoeven pakken? Pak dan samen de fiets naar een natuurgebied in de buurt.

In Amsterdam vind je het Twiske op 30 tot 60 minuten rijden afstand of ga je op zaterdag lekker lunchen bij het tuincafé van de Fruittuinen van West.

6. Naar de dierentuin

Hoewel ik moreel gezien persoonlijk inmiddels tegen het betalen voor dieren in gevangenschap ben, heb ik als kind en student zo vaak genoten van dierentuin Artis.

Wat voor soort liefdesrelaties zijn er eigenlijk allemaal? We zetten het op een rij

Het is misschien wel dé mooiste plek van onze hoofdstad met haar gouden entree, mooie wandelpaden, bomen, lieve verzorgers, micropoia en het planetarium.

Een mooie plek voor een romantische date zonder het gevoel te hebben dat je middenin de stad bent!

7. Strandwandeling

Nederland heeft genoeg prachtige stranden, alleen moet je net even de juiste tijden of plekken weten om drukte te voorkomen. Ga voor een ochtendwandeling over het strand om schelpen te zoeken om erna een kopje thee te drinken bij een strandtent.

Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Hou je van het water of watersport? Dan kan je altijd nog samen zwemmen, surfen of kiten!

8. Geitenboerderij

Elke stad heeft wel een schattige dieren- of geitenboerderij in de buurt. Fiets of wandel er samen heen, geef je geitjes melk, aai de kippen en drink een troebelappelsapje bij het cafeetje van de boerderij. Altijd leuk en zo heb je meteen iets om te doen samen.

Wil je ook meteen goede tips voor het voeren van een écht goed gesprek?  Dit zijn 30 vragen voor een écht gesprek om iemand te leren kennen.

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️