Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 22 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dé 5 must read boeken over bewust en duurzaam leven van deze herfst

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze herfst. Er zijn namelijk weer een aantal hele interessante boeken uit gekomen.

De must read boeken voor de herfst 2022

Dit zijn onze favorieten:

1. Opgroeien terwijl de wereld in brand staat – Yvonne Sark

Steeds meer jongeren maken zich druk om de opwarming van de aarde en de toestand van de natuur. Hoe kunnen ouders met hun kind het gesprek aangaan als het ineens vegetariër wordt? Hoe kunnen docenten leerlingen ondersteunen die meer aandacht willen voor duurzaamheid?

Slow down tips om meer offline tijd in te bouwen op een dag

Sark, ook bekend van de bestseller ‘Puberbrein binnenstebuiten’) deelt in dit boek inzichten, voorbeelden en handvatten voor ouders, docenten en professionals over hoe met jongeren het gesprek aan te gaan, hoe van en mét ze te leren. Hoe mooi is dat?

Opgroeien terwijl de wereld in brand staat
€20,99

2 Het begint hier warm te worden – Matt Winning

Iedereen wil wel iets doen om de aarde redden, maar niemand wilt het er écht over hebben. Het klimaatprobleem is toch een beetje zoals je jaarlijkse belastingaangifte: gecompliceerd, angstaanjagend en, als we eerlijk zijn, best wel saai. Hoe lossen we dat op?

Auteur Matt Winning kijkt op een positieve manier naar het meest problematische vraagstuk van deze tijd. Toch fijn om grappige vergelijkingen, hilarische oplossingen en makkelijk te onthouden feitjes, te lezen als het gaat om climate change.  

Het begint hier warm te worden€23,99

3. Naar een Vegan Wereld: routekaart naar een vleesloze samenleving

Naar een Vegan Wereld is de langverwachte Nederlandstalige uitgave van het boek How to Create a Vegan World (2017), van Vlaams auteur en activist Tobias Leenaert. Het boek stelt een pragmatische routekaart voor om te komen tot een diervriendelijke, duurzame en gezonde samenleving, en gaat daarbij in tegen sommige onder veganisten populaire methoden om hun gedachtegoed te promoten.

Het boek werd in korte tijd een moderne klassieker binnen de veganistische beweging al naar 11 talen vertaald, maar de tekst geheel herzien en verrijkt met recente en op Nederland en België toegespitste bronnen en voorbeelden. Het voorwoord is van Peter Singer, ‘s werelds meest invloedrijke filosoof.

Een heuse must read voor elke good do’er dus!

Naar een vegan wereld
€24,90

4. De nee-club  – Hoe we voorkomen dat vrouwen het minst gewaardeerde op zich nemen

In dit heldere en praktische boek leggen Linda Babcock en 3 vrouwelijke collega’s, alle 4 succesvolle wetenschappers, de mechanismen bloot achter de taakverdeling op de werkvloer en helpen ze vrouwen om betere beslissingen te nemen over hun werk, inclusief tips om zelf een ‘Nee-club’ op te zetten.

https://www.bedrock.nl/tips-meer-boeken-lezen/

Ook geven ze organisaties tips en technieken om zich hier actief voor in te zetten. Met dit boek creëren ze een heel nieuwe manier om na te denken over de achterstand van vrouwen op de werkvloer – én er iets aan te doen.

Een must read voor elke werkgever én werknemer.

De nee-club
€22,99

5. Wat wij willen – Fox Weber

Wat wij willen. Inzichten in onze diepste verlangens is een boek van psychotherapeut Fox Weber. Zij ondervroeg duizenden mensen naar wat hen werkelijk drijft, en gaat in het boek in op de 12 belangrijkste verlangens, zoals liefde, vrijheid, erbij willen horen, macht.

Wil je meer boeken lezen? Handige trucs zodat het wél lukt

Vaak krijgen we immers niet wat we willen. Nóg vaker weten we niet eens wat we willen. Daarom dit boek: een verkenning van de 12 belangrijkste psychologische behoeften, zoals liefde, controle en veiligheid, die we allemaal delen.

Die wíl je lezen.

Wat wij willen
€22,99

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️