Redactie
Redactie Reizen 21 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

De 6 meest bijzondere off-the-beaten-path bestemmingen in Europa

Op zoek naar inspiratie voor off-the-beaten-path bestemmingen in Europa om even lekker bij weg te dromen? Voor unieke natuur hoef je echt niet helemaal naar de andere kant van de wereld te vliegen. Deze prachtige, onontdekte plekken zijn stuk voor stuk de moeite waard en ‘gewoon’ gelegen in Europa, maar totaal niet toeristisch. Wat wil je nog meer?

Of je nu op zoek bent naar een korte vakantie dichtbij huis of juist inspiratie wilt opdoen voor een verre reis, deze off-the-beaten-path bestemmingen gaan je hoe dan ook verrassen.

De 6 meest bijzondere off-the-beaten-path bestemmingen

Dit zijn de 6 meest bijzondere bestemmingen voor wanneer je even wilt genieten in alle rust.

Snaefellsnes, IJsland

In het westen van IJsland ligt het schiereiland Snaefellsnes, ook wel ‘IJsland in het klein’ genoemd. En dat is niet voor niets: je vindt hier verborgen watervallen, vulkaanlandschappen en ruige kustlijnen. Maak een wandeling over de uitgestrekte zwarte stranden of ga orka’s spotten in de baai bij Hellnar. Vanuit Reykjavik is dit zo’n 120 kilometer rijden.

Kakheti, Georgië

De cultuur in Georgië staat bekend om de gastvrijheid, veel eten en de Georgische wijn. Daarom moet je absoluut eens naar de wijnstreek Kakheti voor een wijnproeverij met lokale hapjes. Bezoek het dromerige dorpje Sighnaghi en geniet van het mooie uitzicht over de vallei of bezoek een van de vele kerken en kloosters.

“Hoe ik met remote werken vrijheid voor mezelf creëerde”

Trolltunga, Noorwegen

Je gaat natuurlijk naar Noorwegen voor de spectaculaire uitzichten op de fjorden. Het beste uitzicht heb je vanaf Trolltunga, een gigantische rots die zo’n 350 meter boven het Ringedalsmeer in Noorwegen uitsteekt. Je moet er wel wat voor over hebben, want de hike ernaartoe duurt zo’n 6 uur (en dan moet je natuurlijk ook weer terug). Je kunt er ook voor kiezen om het ietsje rustiger aan te doen en op een meerdaagse expeditie te gaan.

https://www.instagram.com/p/CNF2AQBJ356/

Julische Alpen, Slovenië

Slovenië is sowieso een prachtig land en goed te combineren met Oostenrijk, Italië en/of Kroatië. Dit wordt dan ook vaak gedaan door mensen die met een camper een roadtrip maken. Zelf geen camper? Je kunt er eenvoudig een camper huren via Goboony bijvoorbeeld.

Een aanrader is dan om door te rijden naar de hoge berggebieden van Slovenië, zoals de Julische Alpen. Het bestaat: een Alpengebied dat nog niet helemaal plat gelopen is!

De 6 mooiste en meest onbekende natuurgebieden van Nederland

Skadarmeer, Montenegro

In Montenegro kun je echt nog onontdekte natuur vinden waar je amper een toerist tegenkomt. Een absolute must see is het magische Skadarmeer, een heel groot meer dat vanuit Montenegro helemaal doorloopt tot in Albanië. De omgeving doet bijna Aziatisch aan, dus je kijkt gegarandeerd je ogen uit. Ook fijn: de wijn is hier erg goed!

https://www.instagram.com/p/BGgMT7bENsz/

Transsylvanië, Roemenië

Roemenië heeft zoveel te bieden, dat je er eigenlijk eens een rondreis zou moeten maken. Een stedentrip naar bijvoorbeeld Boekarest is leuk, maar de oude steden in Transsylvanië zijn helemaal de moeite waard. Een historische regio dat rijk is aan mythen (Dracula zegt je vast wel iets!) en middeleeuwse plekken. Zo telt de regio maar liefst 100 kastelen en forten en ongeveer 70 vestingkerken.

Dit artikel werd geschreven door Goboony. Wil jij ook graag eens met de camper weg? Dan kun je heel makkelijk een camper huren via Goboony. Het is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Of je nu een super de luxe camper met alles erop en eraan wilt huren, of met een karakteristiek, maar simpel Volkswagen busje weg wilt: bij Goboony ben je aan het juist adres.

Klaar voor avontuur? Dit zijn de mooiste roadtrips dichtbij huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️