Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Welzijn 21 okt 2018
Leestijd: 5 minuten

Dít zijn de 10 lekkerste vegetarische ramen van Amsterdam

Ramen: simpel gezegd is het een Japanse noedelsoep van bouillon met vlees en groenten. In de laatste jaren is het gerecht razend populair geworden in Nederland. Op steeds meer plekken wordt het heerlijke gerecht geserveerd. De ene na de andere nieuwe Ramen-hotspot popt op in Amsterdam. Inmiddels zijn er óók een hoop heerlijke vegetarische varianten te bestellen. En die zijn om je vingers bij af te likken.

We zochten de lekkerste vega Ramen-restaurants in Amsterdam op.

Wat zijn ramen eigenlijk?

Voor iedereen die geen flauw idee waar we het over hebben: ramen is een Japanse noedelsoep. Het gerecht bestaat uit verschillende elementen. Onder andere uit de noedels en de broth (oftewel de bouillon). Per regio zijn hier verschillende soorten van. Meestal is dit gemaakt van dashi (een bouillon van kombu en tonijn) waar varkensvlees (of -botten) en/of kippenvlees (-botten) aan worden toegevoegd.

Daarnaast bestaat ramen uit de tare (de basissen) en last but zeker not least, de toppings. Meestal bestaat de topping uit een combinatie van bosuitjes, een half eitje en nori. Ramen is overigens de naam van het Japanse gerecht en níet van de noedelsoort.

https://www.bedrock.nl/vega-vrijdag-vegetarische-spicy-ramen/

10 x de lekkerste vega ramen in Amsterdam

Oké, we houden je niet langer op. Hier moet je zijn voor de lekkerste vegetarische variant van ramen.

Fou Fow Ramen

Komt deze naam je bekend voor? Dat zou heel goed kunnen. Voordat Fou Fow een eigen locatie had, zaten ze gevestigd boven de toko Dun Yong op de Wallen. (Toen nog met de naam Le Fou Fow). Tegenwoordig hebben zijn 2 locaties. Eentje op de Elandsgracht en eentje op de Van Woudstraat.

Vanaf €10,50 heb jij al een heerlijke kom (vegetarische) ramen. De keuze is verschillend. Ze hebben ramen op basis van varkens- of kippenbouillon, maar óók hebben ze een vegabouillon. Fou Fow is een tentje waar voor iedereen wel iets op de menukaart staat. Verwacht trouwens wel een dikke vette rij als je langs wilt gaan, want Fou Fow is hartstikke populair.

Fou Fow Ramen
Elandsgracht 2a
1016 TV, Amsterdam

Van Woudstraat 3
1074 AA, Amsterdam

Sora Sapporo Ramen

Een belangrijk element voor een goede noedelsoep zijn de noedels zelf. Bij Sora Sapporo weten ze dit als geen ander en dat is te proeven. De noedels worden geïmporteerd uit het Japanse stadje Sapporo. Samen met de bouillon lijkt dit een match made in heaven!

Het restaurantje is niet heel groot en doet helaas ook niet aan reserveringen. Zorg dat je er op tijd bij bent want: vol is vol. De prijzen van Sora Sapporo liggen rond de €14 en €15.

Sora Sapporo Ramen
Ceintuurbaan 49
1072 ET Amsterdam

Hinata

Misschien komt deze naam je bekend óók voor, want voorheen had Hinata de naam Yamaramen. Hinata is Japans voor zonnestraal. Het restaurant is niet volledig vegetarisch, maar heeft wel verschillende vega soorten ramen op de kaart staan. De prijzen liggen rond de €12,50.

Vleeseters kunnen hier dus ook gewoon terecht. Zorg wel dat je er op tijd bent. Hinata doet niet aan reserveringen dus dat is wel iets waar je rekening mee wilt houden.

Hinata
Westerstraat 40
1015 MK, Amsterdam

Taka Zoku Shou

Deze heerlijke ramen-hotspot heeft al verschillende plekken gehad in Amsterdam. Eerst zat het tentje gevestigd op de tweede verdieping van toko Dun Yong. Daarna heeft Taka nog eventjes gezeten op de Jan Pieter Heijestraat, maar inmiddels zit het in de Jordaan.

De bouillon wordt zelfgemaakt waardoor de smaak nog lekkerder is. De noedels daarentegen zijn eigenlijk kant en klaar, maar dat maakt de ramen niet minder lekker. Voor een kleine prijs kun je al genieten van dit heerlijke gerecht.

Taka Zoku Shou
Tweede Egelantiersdwarsstraat 9
1015 SB Amsterdam

Ramen-Ya

De noedels van Ramen-Ya worden vers gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. De noedels baden als het ware in een bouillon van vlees of groenten. Je kan hier al terecht voor een kom ramen vanaf €11,50.

Zorg wel dat je goed voorbereid op pad gaat. Ramen-Ya is namelijk niet heel makkelijk te vinden. De hotspot zit gevestigd in een kelder aan de Oudezijds Voorburgwal.

Ramen-Ya
Oudezijds Voorburgwal 236
1012 GK Amsterdam

Men Impossible (vegan)

Men Impossible is het eerste all vegan ramen restaurant in Amsterdam. Veganistische ramen restaurants zijn over het algemeen moeilijk te vinden. Dat komt doordat de dashi (basis van de bouillon) gemengd wordt samen met gedroogde tonijnflakes. Atsushi Ishida, chef van Men Impossible, vond dat dit anders moest. “I think it would have more impacts on the more sustainable society if non-vegans besides vegans also get interested in eating less-meat.” 

Ook is dit restaurant nog eens hartstikke duurzaam. Ishida is tegen voedselverspilling en daarom kan je alleen maar komen eten op reservering. Zo weet hij precies hoeveel hij moet maken en hoeft hij niks weg te gooien. How smart!

Men Impossible
Hazenstraat 19H
1016 SM, Amsterdam

Tokyo Ramen IKi

Tokyo Ramen is een hotspot die is opgericht door verschillende internationale investeerders. Ze hebben als doel om de lekkerste ramen gerechten naar Europa te halen. En wat ons betreft is dat in Nederland al gelukt. In Amsterdam hebben zij al 2 locaties die razend populair zijn.

De ramen van Tokyo Ramen is gebaseerd op gezonde kippenbouillon. Om ook de vegetariër een net zo prettige ervaring te geven, hebben ze ook een heerlijke vegetarische bouillon ontwikkelt.

Tokyo Ramen IKi
Vijzelstraat 135
1017HJ Amsterdam

Vondelpark Amstelveenseweg 83H
1075VW Amsterdam

Umaimon

Umaimon serveert noedels die 2 dagen hebben gerijpt in een klimaatkast. De bouillon wordt 24 uur gekookt waardoor de smaak tot het uiterste te proeven is. Voor ongeveer €15 kan jij genieten van een heerlijke kop Japanse noedelsoep.

Zodra je naar binnen loopt, lijkt het alsof je in een totaal andere wereld bent. Door de Japanse inrichting word je overspoeld met rust. Iets wat soms nog wel ontbreekt op het Leidseplein.

Umainmon
Korte Leidsedwarsstraat 51
1017 PW Amsterdam

Vattenramen

Bij dit leuke tentje wil je meteen aanschuiven. De ramen van de Japanse chef Hideto Kawahara zijn in Manhattan (2003) bekroond tot beste ramen. Vanaf €14 kun je genieten van deze overheerlijke ramen.

Vattenramen
Kerkstraat 148
1017 GR Amsterdam

Cha-house

Deze hotspot heeft een paar verschillende vega recepten op de menukaart staan. Voor een prijs van €13,50 kun je genieten van 1 van de 3 verschillende soorten ramen. Nom nom!

Mister Chen X Cha House
Linnaeusstraat 18
1092 CK Amsterdam

Weet jij nog meer hotspots met heerlijke vega ramen? Laat het ons weten op Facebook!

Meer lezen over vega?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Amsterdamfoodie

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️