Josephine Kay
Josephine Kay Luistervoer 6 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: stilte opzoeken, deel 2 (10 minuten)

Heb je een drukke week achter de rug, met veel geluiden en ruis om je heen? Met deze geleide meditatie kun je in slechts 10 minuten stilte vinden. In deze meditatie gebruiken we de dagelijkse geluiden om bewust te worden van de stilte die er ook altijd is. De stilte tussen de geluiden.

Je kunt de oefening op elk moment van de dag doen, zittend. Maar het is ook een fijne meditatie om te doen als je aan het wandelen bent of onderweg ergens naartoe.

Geleide meditatie: stilte

Dit is het laatste deel van de drie meditatiesessie voor meer stilte in jezelf. Probeer ook de eerste meditatie-oefening (5 minuten) en het derde deel, de meditatie van 15 minuten.

Oefening door Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

30 minuten meditaties van Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️