Rosa Bertram
Rosa Bertram BEDROCK's geleide meditaties 19 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s calming meditaties voor beginners en pro’s

Het leven is druk, en ook al heb je het soms even rustiger, er schieten nog steeds 60.000 (!) gedachten per dag door je hoofd. Daarom is het heel fijn om je geest soms even rust te gunnen. Het liefst doe je dat elke dag  met een meditatie, maar doe het vooral wanneer jij denkt dat je er behoefte aan hebt. Om je daarbij te helpen delen we beste calming meditaties gemaakt door Bedrock Magazine. 

Als je door de meditatie-pagina van Bedrock speurt, zie dat er héél veel meditaties zijn. Kort en lang en van onderwerpen als een goede nachtrust tot meer productiviteit.

Dit keer delen we Bedrock’s meditaties voor het verstillen van de mind.

1. Bedrock’s geleide meditatie: gedachten (30 minuten)

Deze geleide meditatie van een half uur is voor de iets gevorderde mediteer-beoefenaar. Ga rustig zitten en breng je aandacht naar binnen toe. Laat je meevoeren door deze begeleide meditatie voor meer rust en krijg controle over de door-ratelende gedachten in je hoofd.

De meditatie wordt gedaan door yogadocent Chantal van Delight Yoga.

2. Bedrock’s geleide meditatie: get in the flow (15 minuten)

Of het nou 06.00 ’s ochtends is of 23.00 ’s avonds: deze fijne in the flow geleide meditatie is geschikt op ieder moment van de dag, als je meer in je eigen kracht en wijsheid wil staan.

Het is een zittende meditatie-oefening met gesloten ogen. Je kunt er ook voor kiezen om een zachte focus op de vloer (een paar meter voor je) te hebben. Deze meditatie helpt je om contact te maken met je eigen intuïtie, met die wijze, kalme stem in je hoofd die je vooruit helpt en de juiste richting op wijst.

3. Geleide meditatie: je gedachten loslaten

Deze geleide meditatie duurt ongeveer 9 minuten. Je gedachten kunnen je voeden met allerlei ideeën van de wereld. Het gevoel van niet voldoende zijn, iets missen, iets willen bereiken. Dit haal je uit het moment, uit het hier en nu.

Het werkt bevrijdend als je daar niet meer door gedreven wordt. De rat race met je gedachten ga je nooit winnen. Om de hoek ligt altijd een belofte. Door constant maar op zoek te zijn naar meer, mis je de joy van het hier en nu. Die vind je niet in de toekomst.

Meer weten over meditaties en de werking ervan? Onlangs gingen we in de podcastserie Bedrock Talks in gesprek met oprichter van de Meditation Pop-up, Josine van Vegchel. Ze vertelt over het hoe en wat én doet zelfs een korte meditatie in de uitzending!

Benieuwd naar andere Bedrock-meditaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️