Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 15 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

De alternatieve geneeswijzen op een rijtje: dit is wat ze allemaal betekenen

De alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen zijn een vorm van zorg waar geen wetenschappelijk bewijs voor is. De aanpak is op basis van een holistische visie, waarbij lichaam, geest en ziel als één geheel worden gezien.

Als er iets aan de hand is, gaat de alternatieve geneeskunde ervan uit dat er een disbalans is tussen body & mind. De oplossing zit in het terugvinden van de juiste balans.

Alternatieve geneeswijzen kunnen helpen bij veel verschillende problemen. Denk bijvoorbeeld aan slaapproblemen, hoofdpijn, gewrichtsklachten en stress.

Alternatieve zorg en reguliere zorg verschillen in wetgeving. Voor allebei de vormen, geldt een andere norm. De alternatieve zorg mag geen schade of aanmerkelijke kans op schade aan de gezondheid veroorzaken, terwijl van de reguliere zorg wordt verwacht dat deze echt ‘goed’ is. Dat stelt de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkggz).

Er zijn veel verschillende alternatieve geneeswijzen en elke zorgaanbieder pakt het op zijn eigen manier aan. Wat bij jou past, ligt aan je persoonlijkheid en wat je zelf prettig vindt. Het kan lonen om te kijken naar de mogelijkheden en wat voor jou behulpzaam kan zijn.

Om je wegwijs te maken in de vele mogelijkheden die je hebt, staan hieronder een aantal alternatieve geneesmethodes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️