Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Liefde & Seks 13 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Abigail (30) is een jaar celibaat: ‘Ik verheug me weer op seks’

Abigail (30) besluit tien maanden geleden om celibaat te worden. Ze nam zichzelf voor om minstens een jaar lang geen seks te hebben. Aan BEDROCK vertelt ze over haar ervaring dusver.

“Mensen die mij kennen, zullen heel verbaasd zijn als ze erachter komen dat ik voor een celibaat leven heb gekozen.

Binnen mijn vrienden- en kennissenkring sta ik namelijk bekend als feestbeest. Schaamteloos kan ik toegeven dat ik iedere drugs in mijn leven geprobeerd heb en mijn bedpartners zijn niet meer op twee handen te tellen.

Een celibaat leven

De reden dat ik me hier niet voor schaam, is omdat ik geleerd heb om mezelf te accepteren. Bij zelfacceptatie hoort ook het accepteren van je minder fraaie kanten. Als ik niet op een afterparty stond, werkte ik in het nachtleven in een tent in Amsterdam. Kortom; ik was altijd omringd door verleidingen.

Zo’n tien maanden geleden heb ik een man leren kennen. We zijn een paar keer op date geweest, maar besloten uiteindelijk om vrienden te blijven. Hij vertelde over zijn celibatair leven: een leven zonder seks.

Aanvankelijk verklaarde ik hem voor gek, maar langzaamaan kreeg ik meer interesse. Hij leek immers oprecht gelukkig; iets wat ik al lang niet had gevoeld.

Ik ben nooit spiritueel geweest en heb nooit bewust iets aan zelfontwikkeling gedaan. Wanneer mensen zeiden dat ‘geluk van binnen zit en niet afhankelijk moest zijn van externe factoren’ dacht ik dat mensen dit zeiden omdat ze stiekem teleurgesteld waren in het leven.

Baat het niet, dan schaadt het niet

Hoe meer tijd ik met deze man doorbracht, hoe meer interesse ik kreeg. Na veel gesprekken, discussies, en openbaringen besloot ik het een kans te geven.

‘Baat het niet, schaadt het niet’ dacht ik. De eerste weken waren het moeilijkste: ik was mezelf er namelijk heel erg van bewust dat het niet mocht. Omdat ik wist dat het niet mocht wilde ik het juist des te meer.

Mijn hele dag leek om seks te draaien, en ik moest me nog inhouden om niet met de Uber Eats bezorger te flirten.

Na een aantal maanden ging het eigenlijk veel beter. Ik merkte vooral dat ik veel meer energie had, gefocust was op mijn doelen en meer zelfliefde voelde. Ik besloot zelfs om mijn werkrooster aan te passen, waardoor ik vaker dagdiensten had en dus betere nachten maakte.

Eigenlijk merkte ik al snel dat ik veel meer zelfcontrole had. Ik zei niet alleen ‘nee’ tegen seks, maar ik merkte dat ik ook ‘nee’ kon zeggen tegen andere verleidingen. Geen seks, gekke feestjes, drugs en fastfood.

Ook deed ik kundalini oefeningen waardoor ik de seksuele energie leerde om te zetten in creatieve energie. Ik leerde namelijk al snel dat je tijdens een celibaat leven de seksuele energie niet uitschakelt: je zet het juist om in andere creatieve energie.

Daarbij leerde ik de seksuele energie te herkennen in hele andere dingen, zoals de natuur of muziek. Ik kan bijna een orgasme krijgen van bepaalde muziek.

Het is nu tien maanden geleden dat ik gekozen heb voor een celibaat leven en ik zet mijn nieuwe levensstijl nog even voort. Tegelijkertijd kan ik me soms enorm verheugen op mijn volgende keer seks.

Ik zal mijn partner echter zorgvuldig uitkiezen. Ik heb zo goed voor mijn lichaam gezorgd afgelopen maanden; dat deel ik niet zomaar met een random persoon die ik uit de kroeg oppik.”

Arunya Guillot: ‘Ik ben queer en dat is alles wat je hoeft te weten!’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️