Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 13 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Anouk (28): ‘Ik belde zijn vriendin om te vertellen dat hij met mij vreemdgaat’

Anouk (28) belde de vriendin van haar lover om te vertellen dat hij met haar vreemdging. Hoe dat uit zou pakken, maakte haar niet uit. Ze wilde gewoon haar verhaal kwijt aan zijn vriendin. “Waarom was ik eigenlijk niet goed genoeg om een relatie mee te hebben?”, vroeg Anouk zich af.

“Ruben is mijn eerste liefde, ik leerde hem al kennen op mijn veertiende. Hij was achttien en had al een auto. Ik was een eigenwijze puber die alles stoer vond wat hij deed.

Andere vriendin

Ik had precies een half jaar verkering met Ruben toen ik erachter kwam dat hij er ook nog een ander op nahield.

Mijn leven was verwoest, hij was de liefde van mijn leven en hij bleek gewoon nog een vriendin te hebben. In de jaren die daarop volgenden bleven Ruben en ik contact houden en tussen relaties door bleven we ook seks met elkaar hebben.

Jessica

Van een relatie is het nooit meer gekomen, maar de aantrekkingskracht bleef altijd. We bleven elkaar steeds weer opzoeken en hij was altijd welkom bij mij. Met Ruben is het gewoon altijd gezellig en bij hem voel ik me op mijn gemak.

Drie jaar geleden leerde hij Jessica kennen. De perfecte vriendin. Zo’n type waar hij wel mee thuis kon komen bij zijn ouders. Een heel ander type dan ik, Jessica is een lange meid met perfect lang donker haar en een goede baan. Ik ben een blonde krullenbol en meer het zweverige yogatype.

Nep

Verschrikkelijk vond ik het om hem zo te zien, die perfecte plaatjes op Instagram. Ik wist dat het nep was. Hij voelde zich nog altijd tot mij aangetrokken, dit bleek uit alles. Hij stuurde mij nog regelmatig berichtjes dat hij me miste.

Ik stuurde dan terug dat hij het dan uit moest maken met zijn vriendin zodat hij met mij samen kon zijn. Hij maakt het niet uit en uiteindelijk zwichtte ik. Ik wilde hem ook graag zien en sprak met hem af als vanouds.

Niet goed genoeg?

Hij kwam steeds vaker langs, even snel na zijn werk of hij gooide ’s nachts na het stappen steentjes tegen mijn raam. Hem weigeren deed ik niet, want ik wilde dit net zo graag. Op een dag was ik het zat, waarom was ik eigenlijk niet goed genoeg om een relatie mee te hebben?

Via gezamenlijke vrienden kwam ik aan het nummer van Jessica. Ik kocht een prepaid simkaart, omdat ik niet wilde dat zij mijn nummer had. Ik stuurde Jessica eerst een berichtje dat ik vreemdging met haar vriend. Als ze bewijs wilde of het verhaal wilde horen, kon ze mij bellen op dit nummer.

Geen heks

Een paar uur later ging de telefoon. Het was Jessica en ze kwam verhaal halen. Op dat moment werd ik overvallen door een schuldgevoel. Jessica klonk namelijk helemaal niet als de heks die ik in mijn hoofd had. Ze klonk eigenlijk heel aardig en redelijk. Ze wilde graag horen wat ik te vertellen had.

Van tevoren had ik alles op papier gezet, zodat ik geen black out zou krijgen aan de telefoon. Ik vertelde alle details. Waar en wanneer ik seks had met Ruben en hoe vaak wij contact met elkaar hadden het afgelopen jaar. Ze was in shock, want ze had al die tijd niks door. Ze zei dat ze het verhaal wel wilde verifiëren bij Ruben voordat ze mij geloofde.

Gek

Niet veel later ging mijn telefoon weer, het was Ruben. Hij was in alle staten, hij lachte en schreeuwde tegelijk. Hij verklaarde me voor gek en maakte mij uit voor van alles en nog wat. Hij wilde vooral benadrukken dat ik het mentaal niet op een rijtje had en hem niet zo moest stalken. Ik heb hem geblokkeerd, zodat hij mij niet meer kon bereiken.

Twee maanden later stond hij opeens voor mijn deur. De relatie met Jessica was op de klippen gelopen door mijn telefoontje. ‘Ik kom ook nooit meer van je af hè, gek wijf’, zei hij en hij liep naar binnen. Hij plofte op de bank en we deden of er nooit iets gebeurd was.”

Vrouwen kiezen vaker voor emotioneel vreemdgaan, dit is waarom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️