Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe maan staat vanavond in Kreeft (en wat je daarvan kan verwachten)

Vandaag, op 28 juni is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt zij ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Kreeft draait het onze emoties te omarmen.

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld die ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben.

Nieuwe maan = nieuwe inzichten

Tijdens de nieuwe maan op 28 juni komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. De zon met invloed op onze algemene gevoelens en de maan met invloed op ons onderbewustzijn zorgen samen voor een krachtige maanenergie om te resetten voor een nieuw begin.

Hoe je vanavond de nieuwe maan kunt vieren

Nieuwe maan in Kreeft

Een wereld met veel zorgen zorgt ervoor dat de prikkels die we binnen krijgen via media ook onbewust voor onrust zorgt. Niet altijd fijn, maar ‘gelukkig’ biedt onze telefoon een uitlaatklep. Uren per dag zijn we geneigd om onze telefoon te scrollen.

Niet alleen maar om bij elke foto of kattenfilmpje weer dopamine binnen te krijgen, maar ook als afleiding voor de gevoelens die we ervaren die niet altijd makkelijk zijn. Maar helaas bestaan voor lastige gevoelens en emoties geen quick fix.

Stress van je telefoon? Een neurowetenschapper legt uit waar het vandaan komt (én hoe je er vanaf komt)

Onderzoekers van de Universiteit van Bath lieten zelfs zien dat 7 dagen je telefoon wegleggen er al voor kan zorgen dat depressieve gevoelens en angsten verminderen. Nu zorgt de nieuwe maan in Kreeft er dus voor dat we bewuster worden van hoe wij met onze gevoelens om gaan. Een sterke ervaring die er voor zal zorgen dat je bewuster wordt van wat er speelt en je de kans geeft er actief mee aan de slag te gaan.

Golf van emoties

Als Waterteken weet Kreeft namelijk dat we niet kunnen ontsnappen aan de golf van emoties waar we voor wegrennen. Lastige gevoelens zullen blijven opkomen en des te harder we vechten, des te harder ze komen.

Hoe je oude emoties je nú gevangen houden (en hoe je die weer laat gaan)

Kreeft geeft dus juist het goede voorbeeld door ze bewust te voelen en ons te laten zien we ons niet hoeven te schamen voor wat we voelen. Ondanks dat de nieuwe maan staat voor een nieuw begin, voelt het toch alsof we eerst wat moeten afsluiten.

Een nieuwe maan vol inzichten dus, maar niet de makkelijkste nieuwe maanfase die we door zullen maken. Emoties kunnen opspelen, maar ook onzekerheden die ver weggestopt zaten. Door het onder ogen komen dat we onze emoties verwaarlozen kan het ook voelen alsof jij jezelf te kort doet. Maar lieve Bedrocklezer, we doen allemaal maar wat…

Fijne nieuwe maan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️