Vega Vrijdag: zoete aardappel met groente uit de oven

Met zoete aardappel zit je eigenlijk altijd goed. Zoete aardappel is de gezondste variant van zijn andere broertjes of zusjes en is niet alleen lekker zoet, maar is ook extra voedzaam. Perfect om een heerlijke vegetarische maaltijd mee te bereiden dus! Dit keer delen we een recept voor zoete aardappel met groente uit de oven.

We delen een gezond, lekker en dier- én milieuvriendelijk recept uit het kookboek ‘Zoete aardappel‘ van Guillaume Marinette. Veel tijd heb je niet nodig dit recept, binnen 40 minuten staat er een gerecht voor 4 op tafel!

oven-zoete-aardappel
Bron: Zoete aardappel

Zoete aardappel met groente uit de oven

Voorbereiding: 10 minuten en bereiding 30 minuten.

Voor 4 sneetjes heb je deze ingrediënten nodig:

  • 1 flinke zoete aardappel
  • 4 eetlepels pesto
  • 100 gram verse spinazie
  • ¼ gestoomde broccoli
  • ½ geroosterde rode paprika (uit een pot)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout, peper

Ook lekker: Asian style wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus

12 zoete aardappel met groente uit de oven 1
Bron: Zoete aardappel

De bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de zoete aardappel en snijd hem in de lengte in plakken van circa 2 cm dik.

Breng de plakken op smaak met zout en peper en bak ze 15 minuten in de oven.

Bestrijk elke plak gebakken aardappel met pesto en verdeel er spinazie, stukjes broccoli en paprika over.

Leg daarop stukjes mozzarella en bestrooi met pijnboompitten.

Bak de plakken 15 minuten in de oven en serveer lauw of warm.

Et voilà een heerlijke, gezonde, voedzame én vegetarische maaltijd!

Meer veggie inspiratie?

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: zoete aardappel met groente uit de oven
Sluiten