Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 21 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Zo lang mogelijk bij elkaar blijven? Dit zou je elke dag moeten doen

In het begin van relaties lijkt alles nog zo gemakkelijk te gaan. Jullie zijn stapelverliefd en jullie roze wolk hangt kilometers boven de grond. Maar hoe langer jullie bij elkaar blijven, hoe groter de kans dat je je toch aan elkaar gaat ergeren of minder tijd voor elkaar neemt.
Na een paar jaar vinden jullie elkaar waarschijnlijk nog wel heel leuk, maar is de echte verliefdheid er wel een beetje af. Dat is natuurlijk logisch en ook helemaal niet erg, maar er zijn wel wat dingen die jullie elke dag kunnen doen om dat uit te stellen. Want elke week een date is leuk, maar goede relaties hebben eigenlijk elke dag aandacht nodig.

Praten

Er gaat natuurlijk sowieso geen dag voorbij dat jullie stil zijn tegen elkaar, maar er is een verschil tussen oppervlakkig praten en praten over dat wat je echt bezighoudt – en juist dat laatste is nou net zo belangrijk in een relatie. Dat schiet er nog weleens bij in als jullie gestrest zijn of ruzie hebben, maar is wel de beste manier om onduidelijkheid te voorkomen en de emotionele band te behouden. Face-to-face praten is natuurlijk het beste, maar over de telefoon is een goede tweede optie.

Complimentjes geven

Elkaar complimenteren is misschien wel de makkelijkste manier om iemand te laten weten dat diegene geliefd is. Daarnaast geeft het niet alleen de ander een blij gevoel, maar ook onszelf. Sterker nog: maar liefst 85 procent van de Nederlanders geeft het liefst een compliment om zich goed te voelen.

Zoenen

Leuk, zo’n kort kusje bij het weggaan en thuiskomen, maar eigenlijk moet je elke dag zeker een halve minuut lang zoenen (langer mag natuurlijk ook) – op een manier die zegt dat je het meent. Dat zorgt niet alleen voor dat jullie intieme band op seksueel gebied behouden blijft, maar je werkt ook aan een emotionele band.

Dit vind je vast ook leuk: 7 tips om je liefdesrelatie weer een boost te geven (overwin de sleur!).

Afleiding uitschakelen

Zijn jullie bij elkaar? Leg dan even je telefoon aan de kant en schakel de tv uit. Lang bij elkaar blijven wordt echt veel makkelijker als je gewoon aandacht voor elkaar hebt. En een technologievrij avondje is niet alleen goed voor jullie relatie, maar ook voor jouw eigen ontspanning.

Kleine dingen doen

Complimenten vallen natuurlijk ook onder de kleine dingen die jullie voor elkaar kunnen doen, maar denk verder aan koffie voor elkaar zetten, de ander het eten laten kiezen, et cetera. Misschien doen jullie dit allang, maar sta er dan ook bij stil.

Lachen

Uiteindelijk hoort een relatie vooral leuk te zijn, en hoe kun je dat nou beter benadrukken dan door een goede lachbui? Lachen maakt ons ontzettend gelukkig, en hoewel niet elke dag even leuk is, is er vrijwel altijd wel iets waar je samen om kunt lachen – al is het maar een beetje.

Hoe hou je je relatie goed?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️