Redactie
Redactie Welzijn 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Probeer deze yogaposes zodat je je kunt openstellen voor de nieuwe energie van de lente

Een nieuw seizoen betekent nieuwe energie in de atmosfeer. Die nieuwe energie kunnen we best zo goed mogelijk omarmen! Met behulp van deze yogaposes kun je je openstellen voor de nieuwe lente-energie.

Yoga lerares Billie Savage demonstreert verschillende yogaposes om je te helpen bij het ontwaken van, en open stellen voor, de energie van de lente. De lente draagt de belofte dat alles weer opnieuw kan beginnen: het oude laten gaan en het nieuwe omarmen.

Must read: Zo haal je de lente in huis met deze simpele tips

Dit is het moment om uit de ‘naar binnen gekeerde tijd’ van de winter te komen, je yoga-routine een oppepper te geven, het vuurtje weer op te stoken en een sprong vooruit te maken.

Yogaposes om de lente te omarmen

Wil je de lente helemaal omarmen? Begin met deze yogaposes.

1. Lunge

  • Stap je linkervoet naar achter en kom in een lunge, hou je rechterknie boven je enkel en plaats je linkerknie op de mat.
  • Til je armen op en houd je borst hoog.
  • Haak je duimen in elkaar boven je hoofd, breng je schouders omhoog richting je oren en strek je armen tot bovenop je rug.
  • Sta stevig op je benen als wortels van een boom in de grond en groei met je vingertoppen omhoog en naar achter terwijl je opent en uitrekt voor 5 of meer volle ademhalingen.

Lees ook: Yogascholen dicht? Geen probleem met deze 8 yoga work-out video’s

2. Halve Split

  • Hou je linker knie op de mat, breng je heupen naar achter tot boven je linkerknie, strek je rechterbeen en flex je rechtervoet voor een Halve Split.
  • Adem in, kom halverwege omhoog en maak je rug lang.
  • Knik vanuit je heupen, kom voorover op een uitademing en buig over je gestrekte been.
  • Laat de spanning in je hamstrings en lage rug wegsmelten terwijl je de houding vasthoudt en 5-10 keer ademt.
  • Om uit de houding te komen breng je het gewicht terug op je rechtervoet, zet je je handen aan de voorkant van je mat en duw je je terug naar Neerwaartse Hond houding.
  • Herhaal de Lage Lunge en Halve Split voor de linkerkant.

Yoga newbie?

Benieuwd naar welke vorm van yoga het beste bij jou past? Check deze lijst met verschillende yogavormen. Ben je een iets meer ervaren yogi en wil je graag naar een yogaretreat? Of is yoga echt helemaal niets voor jou? Dit is wat er gebeurt als yoga een ver-van-je-bed-show is.

Laat die lente nu maar komen!

Meer over de lente?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️