Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Welzijn 26 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

5 yogahoudingen waar je je bed niet voor uit hoeft

Ben jij een typisch avondmens en vind je het oh-zo-lastig om ‘s ochtends je bed uit te komen? Dan kan yoga je heel goed helpen bij het wakker worden. Door je spieren te stretchen met de juiste yogahoudingen, activeer je je lichaam en begin je weer fris en fruitig aan een nieuwe dag. En het wordt nog beter: voor deze yogaposes hoef je je bed niet eens uit te komen!

Dit zijn 5 yogahoudingen voor dé perfecte start van je dag. Vanuit je bed.

Yoga vanuit bed

3 spirituele yoga-oefeningen voor buiten in de natuur

Hou de volgende yogahoudingen allemaal een minuut (of langer) vast. Je zal merken dat deze ochtendyoga een hele ontspannende manier is om je dag mee te beginnen.

1. Lying butterfly

Terwijl je op je rug ligt, plaats je je voetzolen tegen elkaar zodat je knieën naar buiten vallen (in de vorm van een vlinder). Je armen kan je naast je neerleggen of boven je hoofd strekken. De stretch voel je in je bovenbenen, liezen en heupen. Dit zijn plekken in je lichaam waar je veel stress kan vasthouden.

2. Happy baby

Nog steeds op je rug plaats je je voeten in de lucht en pak je met je handen je voetzolen vast. Zorg er voor dat je knieën naar buiten wijzen en wieg in deze positie rustig heen en waar. Vind hierbij de blije en energieke baby (of kind) in jezelf!

3. Spinal twist

Weer op je rug trek je je knieën naar je toe en geef je jezelf een knuffel. Haal hier een paar keer adem en masseer je rug door rondjes te draaien met je knieën. Pak dan je rechterknie en leg deze links naast je neer. Je hoofd draai je naar rechts en hierdoor voel je een strekking in je rug. Wissel daarna van kant.

4. Pillow forward fold

Zit rechtop met je benen recht voor je uitgestrekt. Leg een kussen (of twee) op je benen en buig dan langzaam naar voren. Leg je armen om de kussens heen en voel de stretch in je benen en rug. Hoe dieper je voorover buigt, hoe intenser de strekking.

5. Savasana

De laatste houding is (zoals bijna altijd bij yoga) de savasana. Hiervoor lig je plat op je rug met je armen naast je lichaam en de handpalmen naar boven. Adem hier een paar keer en zet je een intentie voor de dag, bijvoorbeeld ‘vandaag doe ik alles met enthousiasme’.

https://www.bedrock.nl/yoga-leven-beteren/

Je kunt yoga dus handig inzetten om op een ontspannende manier aan je dag te beginnen. Maar wist je dat je nog veel meer met yoga kan? Zo is er yoga die je spijsvertering bevordert en yoga speciaal voor hardlopers. Namasté!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️