Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 27 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

De 5 fijnste winter retreats in Europa

Het zonnetje mag dan hier en daar nog schijnen, maar het herfstseizoen is toch echt aangebroken. En dat betekent ook dat de winter weer bijna voor de deur staat. Waar dat misschien voor sommigen geheid staat voor een winterdip, kunnen we van het op-de-bank-met-een-boek-seizoen ook een mooi moment maken om op winter retraite te gaan. Maar waar doe je dat eigenlijk?

We delen een aantal fijne winter retreats niet al te ver van huis, want wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet reizen om tot rust te komen?

Winter retreats in Europa 2022

Tijd voor jezelf nemen: we weten heus wel dat het belangrijk is, maar hoe vaak doe je het nou écht? En dan bedoelen we niet 5 minuten, maar een dag, een weekend of misschien wel een hele week.

Waarom elke vrouw ooit een retreat zou moeten volgen

Op de één of andere manier is en blijft het altijd lastig échte tijd voor jezelf te maken. Een retraite is dan ook een perfecte vorm van self-care, of een mooie (kerst)cadeau aan jezelf. Even weg uit de drukte thuis, in de natuur en volle aandacht voor jezelf en voor je lichaam.

Daarom delen we de fijnste retraites in Europa voor deze winter.

1. Sustainable Living – Our Ecosystems and Yoga Retreat @ Suryalila, Spain

Nope, dit is niet je typische yogaretraite. Retreats komen dan ook in allerlei vormen en maten. Bij het yoga- en permacultuur retraite in het Suryalila Yoga Retreat Centre leer je naast de dagelijkse yoga practice ook van alles over de zelfvoorzienende landbouwvorm: permacultuur.

Tuinieren en leven volgens de permacultuur principes is hot: maar waarom?

Hands on workshops in de uiteraard ecologische tuin en hikes door het nabijgelegen natuurgebied in Andalucia. Maar dat niet alleen: je leert over een meer duurzame manier van leven in het algemeen; van het maken van je eigen producten, biologisch eten én verbouwen.

Hoe tof is dat?

Benieuwd geworden? Boek de laatste spots: permacultuur- & yogaretreat vindt 29 november t/m 4 november 2022 plaats in Spanje. Alle andere retreats bekijk de website van Suryalila.

2. Euphoria Retreat in Griekenland

Griekenland is één van de warmste landen tijdens de Europese winter, dus dat maakt het een perfecte uitvalsbasis voor een wintertripje als je het ons vraagt.

Bij het Euphoria retreat dompel waan je je even helemaal in de wereld van beweging, gezondheid en mentale rust. En dat op een Griekse bergrug. Het Mediterraanse retreat combineert verschillende healing methodes uit Griekenland en China.

Van yoga tot meditatie en van de wellness spa (met Kneipp therapie!) tot relaxing voetenbadjes. Wie toe is een een luxe retraite is hier in elk geval aan het juiste adres.

Bekijk hier de website.

3. 7 Days Silent @ Mandali, Italië

Grote kans dat je weleens van de Mandali retreats hebt gehoord, want de oprichters van het prachtige retreat in de Italiaanse natuur, zijn Nederlands. Maar mensen van over de hele wereld trekken naar de verschillende retreats.

Van yogateacher trainingen tot 3 of 7 dagen stilte retraites en van yoga & meditatie tot men retreats: de hele winter gaan de rustgevende en bijzondere retreats van Mandali gewoon door.

Benieuwd wat er deze winter op de planning staat? Bekijk de website

4. Back to the Wild @ verschillende plekken in Europa

Zie je het wel zitten om jezelf onder te dompelen in de wildernis van Noorwegen of juist in de uitgestrekte natuurgebieden op ‘s Nederlands mooiste schiereiland, Schiermonnikoog? Wilde je altijd al leren fikkies stoken, survivallen, hiken en écht één zijn met de natuur en tegelijkertijd aan de slag gaan met jezelf?

Dan zijn de retreats van Back to the Wild misschien wel wat voor jou. De Nederlandse adventure hub organiseert avontuurlijke retreats geheel georiënteerd op persoonlijke groei.

Lees hier alles over de verschillende retreats binnen en buiten Nederland voor komende winter. 

5. Yoga & Meditatie @ Sintra, Portugal

In misschien wel één van de meest magische gebieden van Portugal, Sintra genaamd, vind je deze winter een heel bijzonder retreat centrum. In het groene berggebied pal aan zee dat is bezaaid met oude, Moorse kastelen worden deze winter namelijk verschillende retreats georganiseerd in het Shamballah Retreat Centre.

Elke maandag t/m zaterdag vinden er retreats plaats, en wel deze 3:

  • Yoga, Meditation & Coaching
  • Yoga & Meditation
  • Surf, Yoga & Meditation

Wist je dat golfsurfen steeds vaker wordt gelinkt aan mentale gezondheid? De sport blijkt namelijk bewezen een positieve invloed te hebben op je mental health. Niet zo gek dat je het dus steeds vaker in retreats terug ziet.

Deze winter spontaan een weekje op retreatje in een magisch stukje Portugal? Bekijk dan zéker de website voor de retreats.

Happy winter!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️